Artikel top billede

Mads Thimmer, chef og medstifter af Innovation Lab, balancerer med gode ideer for Danmarks fremtid.

It-Danmarks hemmelige våben: En hyggebajer

Danskerne er egentlig ikke spor bedre til at få ideer end folk i resten af verden. Men vi har et hemmeligt våben, som ingen andre har, mener Innovation Lab-chef, Mads Thimmer.

Danskerne er ikke smartere end resten af verden, lyder den lidt nedslående - men meget lidt overraskende - konstatering fra Mads Thimmer, som er chef for Innovation Lab.

"Vi skal ikke konkurrere på områder, hvor andre er bedre, og vi må aldrig forfalde til at kopiere andre."

"Men vi er gode til brugerdrevet innovation og til at skabe gode alliancer, for vi kan godt lide at have det lidt hyggeligt. Så skal vi lige have en øl bagefter. Det er måske håndbajeren, der skal redde os?" funderer Mads Thimmer spøgefuldt.

Mere alvorligt peger han på, at de danske it-virksomheder skal være gode til at omstille deres produktion til løsninger til den offentlige sektor, som er blandt verdens største.

It-løsninger til det offentlige og sundhedssektoren især er måske lige præcis det, vi skal eksportere til udlandet, mener han.

"Der ligger en masse opgaver for it-branchen inden for især sundhedsområdet i den offentlige sektor. Det offentlige har i forvejen været driver i megen af den virksomhedsudvikling, der er foregået herhjemme." 

Sundhed og gylleanlæg 
Mange af Danmarks store virksomheder er startet som offentlige projekter, fra TDC til Oticon, siger Thimmer.

"Vi skal have specialiserede software-løsninger på banen, og vi har virksomheder, der kan gøre sig inden for sundheds-it. Og det er vel at mærke på et felt, hvor vi plejer at være gode, nemlig på brugerforståelse."

Specialiserede løsninger til sundhedssektoren er en af vejene frem lige nu. Men der er også clean tech med vindmøller, solceller, genmodificerede alger, bioethanol og gylleanlæg at udvikle nicheløsninger til.

"Det kan skabe en række virksomheder i Danmark," vurderer Mads Thimmer.

Venturekapital er der ikke meget af i Danmark, derfor ligger de helt store muligheder i det offentlige forbrug, mener han.

"Sundhedssektoren er et eksempel, hvor vi har unikke forudsætninger for at udvikle teknologi, vi også kan eksportere:"
 
"Den offentlige sektor er et enestående godt marked til produktudvikling, fordi it-virksomhederne har gode muligheder for at teste løsninger på et hjemmemarked og finde ud af, om løsningen kan skaleres og produceres i et omfang, så den bliver interessant for resten af verden."

Læs også:
Nu skal du oppe dig, ellers taber du til udlandet

Middelmådige danske programmører er færdige

Rektor: Lad os forhindre milliard-spild med it




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere