Dansk IT-support er middelmådig

Brugerne i 25 store danske virksomheder giver deres IT-support gennemsnitskarakterer, mens medarbejderne i IT-afdelingen er langt mere kritiske.

Det står ikke for godt til med IT-supporten i de store danske virksomheder. Ikke engang de største organisationer, som er med i Service & Support Forum, kan som gennemsnit score topkarakterer.

Tværtimod viser en undersøgelse, som forummet har gennemført i 25 store virksomheder herhjemme, at brugerne giver deres IT-support et lille ottetal i gennemsnitskarakter.

Undersøgelser fra Service og Support Forum bygger på svar fra i alt 6250 IT-brugere i de 25 virksomheder. Desuden er mellem fem og 20 medarbejdere i hver virksomheds egen IT- og supportafdeling spurgt.

De er langt mere kritiske over for deres egen indsats end brugerne. I gennemsnit giver IT-afdelingerne kun sig selv et sekstal for deres supportindsats.

Brugere taknemmelige

Det forklarer Service & Support Forum med, at brugerne generelt er taknemmelige, bare der er nogen der gider at lytte til dem og forsøger at løse deres problemer.

Dansk Service & Support Forum vil ikke offentliggøre navnene på alle de virksomheder, der deltager i undersøgelsen. Kun KMD, Mærsk Data og Post Danmark er nævnt som eksempler på virksomheder med relativt god IT-support.

Ole Westergaard, som er direktør for Westergaard Customer Service Management, der lægger sekretariat til Service & Support Forum, påpeger, at serviceaftaler om IT-support er sjældne.

Desuden mangler der ofte en arbejdsdeling mellem supporterne og de specialister, som skal svare på spørgsmål, som supporterne ikke selv kan klare. Det betyder, at specialisterne lader sagen ligge, hvis de har travlt med noget andet.

- Support er lidt af et glemt område. Mange virksomheder satser meget på systemer, men ikke på systematiseret og automatiseret support, siger forumchef Mats Berger, Service & Support Forum.

Ingen af de virksomheder, der deltog i undersøgelsen, har outsourcet deres helpdesk. Ifølge Mats Berger er det et usædvanligt skridt at tage herhjemme. Derimod har en del fået kortlagt deres supportfunktion, så de ved, hvad det koster at drive den, og kan holde den omkostning op mod overvejelser om at outsource.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere