Analytiker: Umuligt for Orange at tjene penge

Problemet for Orange er, at der er for mange mobilselskaber i Danmark. Derfor er det umuligt at spare sig til fortjeneste, konkluderer teleanalytiker Mette Ahorlu, IDC, som opfordrer det franske teleselskab til at komme ud af landet hurtigst muligt.

Det kommer ikke til at hjælpe Orange til overskud, hvis selskabet ender med at fyre hver tredje medarbejder, sådan som en intern rapport lægger op til. Det mener teleanalytikeren Mette Ahorlu fra IDC.

- Grundlæggende er problemet, at der er for mange mobilselskaber i Danmark. Det gælder også, når vi skal til 3G, siger hun med henvisning til de kommende UMTS-netværk, som TDC, Telia, Hi3G og Orange skal til at investere i.

Mette Ahorlu gør opmærksom på, at alle danske mobilselskaber har investeret i datateknologien GPRS, selv om ingen af dem har kunder af betydning på nettene.

- Men det er klart, at selskabernes størrelse er afgørende for, hvor meget de kan tåle at investere, siger hun og understreger dermed, at TDC har en stor fordel frem for konkurrenterne.

Det viser regnskaberne også, for mens Orange og Telia slås med milliardtab, så har TDC stabile overskud på den danske forretning.

Se at komme væk

- Danmark har været et dyrt eventyr for mange. Markedet har været for lille til alt det, hvad teleselskaberne ville, mener Mette Ahorlu.

- Orange kommer aldrig til at tjene penge på det her. Uanset hvordan selskabet sparer, tilføjer hun.

Ifølge Mette Ahorlu er den kun et ting gøre for de franske Orange-ejere:

- De skal skynde sig at lukke butikken og komme væk, hvis der ellers er nogen, der vil købe den, konstaterer hun.

Det er der nu nok, mener teleanalytikeren, for kunder og telenet er en sjat penge værd for de andre teleselskaber herhjemme.

- Men spørgsmålet er, om nogen vil betale en fornuftig pris for Orange, siger Mette Ahorlu.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere