DMdata og WM-data vil skabe nordisk IT-kæmpe

Etableringen af et slagkraftigt nordisk alternativ inden for IT-drift, der kan konkurrere med IBM, EDS og CSC. Det er visionen med det fælles drifts-selskab, som DMdata, der er ejet af Danske Bank og Mærsk Data, opretter sammen med svenskejede WM-data i Sverige.

Nordisk råstyrke. Det er kort sagt, hvad det nye samarbejde mellem DMdata og WM-data skal tilføre markedet for IT-drift.

De to selskaber etablerer ved årsskiftet et fælles driftsselskab, der fra start forventes at omsætte for 329 millioner kroner og skal bestå af WM-datas svenske datacentraler med cirka 200 medarbejdere.

Som led i aftalen køber WM-data sig endvidere ind i DMdata, der hidtil har været ejet af Dansk Bank og Mærsk Data med 50 procents aktier til hver. Nu overtager WM-data en aktiepost på 10 procent.

For DMdatas administrerende direktør, Flemming L. Jensen, drejer det fælles driftsselskab sig om at få skabt tyngde, så der for alvor kan komme en stor nordisk aktør inden for IT-drift.

- Vores mål er at blive et regionalt alternativ til de store internationale aktører som IBM, EDS og CSC. Ved at gå sammen med WM-data får vi kræfterne til det, forklarer han og peger på en kulturel fordel for det fælles selskab.

- Vi er en del af og kender til den ledelseskultur, der eksisterer nordiske virksomheder. Kemien på ledelsesniveau spiller en stor rolle, fordi vi kommer dybt ind i deres virksomhed, når vi indgår aftaler om outsourcing, siger Flemming L. Jensen.

Set fra DMdatas hovedkontor er Sverige et marked, der inden for outsourcing af IT-drift endnu ikke er modnet på samme måde som det danske marked.

- Imidlertid er øget fokus på økonomien - blandt andet i den offentlige sektor - og det giver et bedre rum for os. Vi tænkte derfor, at det er nu, at vi skal ind på det svenske marked, forklarer Flemming L. Jensen.

Det fælles selskab vil høste fordele ved stordrift og får flere ressourcer til fortsat at udvikle produkter til central IT-drift.

Flemming L. Jensen oplyser, at selskabet i første omgang retter sine aktiviteter mod det svenske marked.

- Hvad der siden skal ske, må tiden vise. Vi er primært gået ind i det her med Sverige for øje, siger han.

Det er også på det lange stræk, at administrerende direktør for WM-data i Danmark, Jesper Scharff, ser mulighederne i aftalen for det danske marked.

- Vi arbejder fortsat på at udvikle den decentrale serverdrift her i Danmark, men aftalen åbner nye muligheder for os. Men vi må se, hvor det ender. Det er tale om et langsigtet samarbejde, hvilket WM-data understreger ved at blive medejer af DMdata, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere