Pc-producenten Blue Line halverer overskudet

Den århusianske computerproducent Blue Line kom ud af regnskabsåret 2001-2002 med et halveret overskud og en omsætning som året før på grund af opkøb og aftagende vækst på markedet.

Producenten af 10.000 skræddersyede computere og servere til erhvervslivet, danske Blue Line, måtte i det regnskabsår, der sluttede med udgangen af juni, notere en halvering af overskudet. Det faldt fra 2,4 millioner kroner til 1,2 millioner kroner.

Overskudet er opnået på baggrund af en nettoomsætning på 96,2 millioner kroner, hvilket er et mindre fald i forhold til sidste regnskabsårs 97,4 millioner kroner.

Trods faldet i overskud og stagnation i omsætning er det et tilfredsstillende resultat, konkluderer bestyrelsen og udnævner det til det tredje bedste resultat i firmaets historie.

Bestyrelsen peger på, at Blue Line i juni 2001 købte virksomheden Global IT Partner med tre ansatte og i februar 2002 Invention. Det har kostet lidt penge at integrere disse to forretninger i Blue Line, hvilket trækker resultatet ned.

Endvidere var regnskabsårets sidste tre måneder præget af lavere vækst end beregnet. Det skyldes blandt andet, at flere virksomhedskunder indførte begrænsninger i deres egne budgetter på indkøb af hardware.

Indtjeningen på stationære og bærbare computere blev bedre end forventet, mens der i andet halvdel af regnskabsåret skete en opbremsning hos nøglekundernes investeringer i rackservere og KVM-switche.

Blue Line A/SÅrsregnskab
Millioner kroner2001-022000-01
Omsætning96,297,4
Resultat før skat 1,83,5
Resultat1,22,4
Egenkapital4,54,3
Antal ansatte3528

Derfor nåede pc-producenten ikke at passere de 100 millioner kroner i omsætning og et resultat før skat på plus fire millioner kroner, som oprindelig var håbet.

Af samme grund blev der fyret et par medarbejdere i sommer, så medarbejderantallet faldt til 33, og desuden blev organisationen omstruktureret. Det skulle give en økonomisk gevinst i 2003.

Blue Line forventer at det kommende nye regnskabsåret vil ende med et resultat på linje med 2001-2002.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere