Google køber weblog-producent

Fra at være et græsrodsfænomen er kronologisk publicering af websider, kaldet weblogs, blevet big business. Det viser søgemaskinen Googles køb af det lille firma Pyra Labs, der har udviklet et af verdens mest anvendte værktøjer til weblogs, Blogger.

Nem og hurtig publicering af websider med korte tekster og links, kaldet weblogs, er et af de hurtigst voksende fænomener på nettet. Nu er det også på vej til at blive et nyt forretningsområde.

Dagligt vokser antallet af websider, hvor folk skriver om alt fra deres hobbyer og dagligdag til deciderede netaviser med alle former for nyheder. Teksterne bliver publiceret i omvendt kronologisk rækkefølge med de nyeste øverst.

Nu har selskabet bag nettets mest populære søgemaskine Google købt Pyra Labs. Det lille fem-mands firma står bag Blogger, et af nettets mest anvendte og gratis onlineværktøjer til weblog-publicering.

Ifølge Pyra Labs er der 1,1 millioner registrerede brugere af Blogger.com. Heraf opdaterer 200.000 brugere jævnligt deres weblogs.

Som andre weblog-værktøjer sørger Blogger automatisk for at generere siderne i html-format. Det er en del af forklaringen på populariteten for weblogs.

Hverken Google eller ejeren af Pyra Labs, Evan Williams, har oplyst prisen for købet af Pyra Labs og Blogger-værktøjet, der har været i funktion i tre et halvt år. Det skriver klummeskriveren og webloggeren Dan Gillmor fra Mercury News Technology.

På sin egen weblog, Evhead, oplyser Evan Williams blot, at han glæder sig til at blive en del af Google, der har millioner af brugere og ekspertise inden for indeksering af websider.

Han ser blandt andet muligheder i at få skabt bedre muligheder for at søge i de millioner af weblogs, der bliver opdateret hver dag.

Google oplyser til Mercury News Technology, at selskabet anser weblogs for et af de mest spændende områder på nettet, fordi weblogs fremmer interaktivitet med læserne.

Søgemaskinefirmaets køb af Pyra Labs er blot det seneste af firmaets skridt hen imod at skabe indhold på nettet.

For to år siden købte Google Deja.com, der fortsatte med at indsamle og opdatere nyhedsgrupper på Usenet - og for få måneder siden søsatte Google sin egen nyhedssøgetjeneste, Google News.

Flere forskere og iagttagere af medier kalder weblogs et seriøst alternativ til de traditionelle onlinemedier, fordi mange weblogs linker til hinanden og derved skaber nye fora for offentligt debat.

Desuden spredes mange nyheder hurtigere via weblogs end via de gængse onlinemedier.

Andre populære weblog-værktøjer er Radio Userland og Moveable Type.

Relevante links

Webside for Blogger

Evan Williams personlige weblog

Dan Gillmors weblog

Armarium - indeks over danske weblogs




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere