EDB Gruppen fyrer trods vækst

29 ansatte har netop mistet deres job i EDB Gruppen, altimens koncernen vokser i antal ansatte. Ledelsens forklaring er, at nogle forretningsområder skrumper og andre er i vækst. Men der venter muligvis flere fyringer forude, for 2003 er startet hårdere end forventet.

For 29 erfarne medarbejdere i EDB Gruppen er karrieren i den 25 år gamle IT-virksomhed slut.

Men 11 andre har for nylig startet en karriere i samme firma og yderligere otte ansatte efterspørges i jobannoncer.

Totalt set vokser antallet af ansatte i EDB Gruppen fortsat, så det nu ligger i omegnen af 1000.

Fyringerne og nyansættelserne sker rundt omkring i koncernens otte afdelinger i Danmark.

De fyrede er både IT-folk, salgspersonale og i administrative medarbejdere, oplyser kommunikationsdirektør Mikael Bonde Nielsen.

- Vi bliver nødt til at se på personalesammensætningen, når vi bliver opmærksomme på, at der er en forkert balance mellem aktivitetsniveau og omkostninger. Der er flere områder, vi har været nødt til at passe til, siger Mikael Bonde Nielsen.

Omplacering ikke mulig

Han understreger, at EDB Gruppen forud for hver eneste fyring har vurderet nøje, om en omplacering i koncernen er mulig.

- Der skal dog være et fornuftigt "fit" mellem kompetencer og opgaver. Alle kan ikke bruges til alle arbejdsfunktioner, siger Mikael Bonde Nielsen.

Nogle af de fyrede er fritstillede, andre skal arbejde opsigelsesperioden ud - typisk seks måneder. EDB Gruppen har fravalgt at bruge ressourcer på genplacering og andre tiltag til at hjælpe folk videre.

- De vil relativt hurtigt komme ud i et nyt job, er Mikael Bonde Nielsen overbevist om.

Det børsnoterede selskab har også valgt at undlade at informere investorer og offentligheden om afskedigelserne.

- Hvis vi melder noget ud, skal det være noget, som grundlæggende påvirker forretningen. Vi forsøger ikke at smugle en solopgang forbi en hane. Men vi har tidligere meddelt, at 2003 er startet hårdere, end vi havde forventet, siger kommunikationschefen.

Flere prik kan komme

Rygter om yderligere fyringer på vej i EDB Gruppen vil kommunikationsdirektøren hverken bekræfte eller dementere.

- Det er en løbende proces. Jeg kan ikke give en garanti for, at der ikke kommer flere fyringer. Men historisk set har vi givet os god tid i EDB Gruppen og ikke trykket på aftrækkeren, før det var helt nødvendigt, lyder Mikael Bonde Nielsens svar.

EDB Gruppens regnskab for 2002 viste en omsætningsfremgang på ti procent til 912 millioner kroner og en vækst i medarbejdere på 19 personer til 987. Overskuddet blev 28 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere