Orange standser roaming med Sonofon

Orange mener nu at have fuld dækning i sit mobilnetværk og standser sin roaming-aftale med Sonofon. Efter investeringer på to milliarder kroner i netværket kan selskabet stå på egne ben. Kunderne får mere gennemskuelige priser, erklærer selskabet.

Fra på søndag kan mobilkunder hos Orange ikke længere bruge Sonofons mobilnetværk, hvor Oranges eget ikke dækker.

- Vores dækning er nu så god, at vi ikke længere har brug for en national roamingaftale med Sonofon. Siden vi etablerede os som selskab i Danmark i 1997 har vi investeret mere end to milliarder kroner på at udbygge og vedligeholde vores eget net, siger Richard Moat, administrerende direktør for Orange.

Han oplyser, at dækningen nu er på 98,4 procent, og højere kan man dårligt nå op inden for rimelighedens grænser, mener han.

- Ifølge Sonofons hjemmeside er deres dækning 97 procent, bemærker Richard Moat lakonisk.

Med opsigelsen af aftalen bliver minutpriserne for Oranges kunder desuden mere gennemskuelige.

Hidtil har kunderne betalt en krone ekstra i minuttet, når de benyttede sig af Sonofons netværk. Oranges erhvervskunder kan nu ringe for ned til 10 øre i minuttet over hele landet.

Mister ikke forbindelsen

Ifølge Orange giver opsigelsen af Sonofon-aftalen også den fordel, at kunderne undgår såkaldte drop-call, det vil sige afbrydelse af samtalen, når mobiltelefonen skifter fra det ene net til det andet.

Orange sparer ikke store penge på at beholde kunderne i eget netværk. Forbruget af kapacitet hos Sonofon har været lille, og kundernes betaling af en krone per minut har pænt dækket Oranges omkostninger, fortæller Richard Moat.

Et enkelt sted i Danmark mangler Orange dækning, nemlig i tunnellen under Storebælt.

- Men det er vi i fuld gang med at gøre noget ved. Det giver sig selv, at det ikke volder de store problemer, når vi har Banestyrelsen med i ejerkredsen, siger Richard Moat.

Orange har 270 teknikere og andet personale ansat til at vedligeholde netværket.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere