Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Viborg og Ribe nye centre for IT-vækst

Nye vækstområder er på vej i det danske IT-landskab. Viborg Amt og Ribe Amt får stadig flere IT-job, viser en ny opgørelse. Størst jobvækst har dog Aalborg, mens København sakker agterud.

Der er grøde inden for IT i det Midt- og Sønderjylland. Siden 1993 er der opstået flere og flere IT-arbejdspladser i Viborg og Ribe amter.

Det viser tal fra Danmarks Statistik, bearbejdet og analyseret af forsker Kent Nielsen på Handelshøjskolen i Århus.

På ni år er IT-beskæftigelsen i Ribe Amt steget med 82 procent, mens den er steget med 72 procent i Viborg Amt.

Hvilken kategori af IT-virksomheder jobvæksten er sket i, fremgår ikke af statistikken. At det er relativt små virksomheder, er Kent Nielsen dog ikke i tvivl om.

Viborgenserne og indbyggerne på Ribe-egnen er dog ikke ligefrem blevet oversvømmet af IT-erhvervet. Den "gamle" industri, landbrug, servicefag og andre traditionelle erhverv dominerer stadig.

Blandt de beskæftigede arbejder 1,8 procent i IT-sektoren i Viborg, mens andelen i Ribe er 1,3 procent. I faktiske tal er det 2168 mennesker i Viborg og 1570 i Ribe.

Aalborg vokser trods krise

I Nordjyllands hovedstad er der betydeligt større sandsynlighed for at løbe ind en medarbejder fra IT-sektoren.

I Aalborg Kommune arbejder 5290 på en IT-virksomhed. Det svarer til 5,6 procent af de beskæftigede i 2002 - en vækst siden 2001, hvor det var 5,2 procent.

I Storkøbenhavn er jobmarkedet i IT-sektoren stagneret siden 2001. Men med 53.464 beskæftigede i sektoren er hovedstaden fortsat klart dominerende, hvad angår IT.

Århus slår alle andre byer, når det måles, hvor der er landets tætteste IT-befolkning, nemlig på 7,4 procent. Det vil sige, at flere end syv ud af 100 beskæftigede århusianerne har job i IT-sektoren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere