Oracle udskifter dansk direktør

Efter seks år i den danske chefstol takker Peter Perregaard ja til et europæisk chefjob i Oracle. Ny dansk direktør bliver Stig Jørgensen, der efter fire år som Oracle-chef i Tjekkiet har lært at skabe vækst uden et stort forbrug.

Peter Perregaard forlader Oracle Danmark efter seks år på posten som administrerende direktør.

I hans sted træder den hidtidige chef for Oracle i Tjekkiet, danskeren Stig Jørgensen, der har brugt de seneste fire år på at optimerer den tjekkiske forretning.

Perregaard selv har fået jobbet som chef i den europæiske division med direkte reference til den europæiske topchef, Sergio Giacolletto.

- Jeg tror, at det er sundt for Oracle Danmark, at der kommer nye kræfter til. Når man som jeg har siddet på den samme post i så mange år, kan man godt stirre sig blind. Man får måske svært ved at se, hvor vinduet er utæt, og hvor det drypper ind, siger 41-årige Peter Perregaard.

Han tiltræder officielt i den europæiske division med udgangen af denne måned, men da der ikke er fundet en afløser for Stig Jørgensen endnu, bliver der tale om en glidende overgang på den danske divisionsgang.

Har sat sit fingeraftryk

Den nye danske direktør, der blev hentet til Oracle af Perregaard selv tilbage i 1999, har allerede sat sit fingeraftryk på forretningsplanen for det kommende år.

Men han ønsker ikke at løfte sløret for, hvad han har tænkt sig at ændre på, når han tiltræder.

- Det vil være forkert at sige, jeg har en masterplan med i bagagen, for jeg vil ikke revolutionere den danske forretning. Men jeg har selvfølgelig lært en del ting i mine fire år i Tjekkiet, som jeg vil gøre brug af i den udstrækning, det er muligt, siger Stig Jørgensen.

Han henviser til, at det er lykkedes at skabe vækst i det tjekkiske selskab uden at bruge de samme ressourcer, som man måske gør i andre lande.

- Peter Perregaard har konsulteret mig igennem de seneste par måneder, og på den måde har jeg en god fornemmelse for den danske forretning og den plan, der ligger for det kommende år, siger Stig Jørgensen.

Mere struktureret

Som ledertype er han den diametrale modsætning til strategen Peter Perregaard.

Betegnelser som blød og rundt hænger stadig ved ham, selvom han har formået at ændre selskabet i Tjekkiet fra at være et traditionelt tjekkisk selskab til at være et datterselskab af en amerikansk gigantkoncern.

Selv siger Stig Jørgensen, at han nok er mere struktureret end Peter Perregarrd, og at han ikke har den samme trang til at eksperimentere.

Peter Perregaard kalder sin afløser for en hands-on-type, der involverer sig meget i hele forretningen.

Overskuddet halveret

Udskiftningen på direktionsgangen kommer, efter at Oracle har næsten halveret sit overskud på blot et år.

I det senest offentliggjorte regnskab, der dækker 12 måneder frem til 31. maj 2002, har det danske selskab fået et overskud på 18,9 millioner kroner ud af en omsætning på lidt over 410 millioner kroner.

Selskabet opererer dog som et kommissionær-selskab af det umiddelbare moderselskab i Holland, og derfor afspejler omsætningen ikke det samlede salg, som de 376 ansatte i den danske forretning er med til at generere.

I omsætningstallet er indeholdt en kommission på 184 millioner kroner, som det danske selskab får fra Holland for at varetage salget af Oracle-software.

Oracles programmer er 70 procents vedkommende database-software og programmer til applikationsservere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere