Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Tidligere Aston-folk tager SAP i egen hånd

Et nyt konsulenthus med tidligere konsulenter fra Aston har så travlt med SAP-opgaverne, at det endnu ikke har fået udarbejdet et websted. Flere store danske SAP-installationer fra Århus-konsulenter er på vej.

Styresystemet SAP er i kraftig vækst i Danmark, og det mærkes blandt konsulenterne, som ellers har været inde i en tørke-periode.

Konsulenthuset 2cchange består af tidligere medarbejdere fra Aston IT og NEG Micon. De har efter eget udsagn så travlt hos kunderne, at de efter et halvt år med fod under eget bord end ikke er nået til at få lanceret et websted.

Der er kommet mange nye danske kunder til SAP i de senere år, ikke mindst blandt de helt store virksomheder. SAP havde sidste år en omsætnings-vækst på 30 procent herhjemme.

Fra Aston og NEG Micon

Det relativt nye konsulent-firma 2cchange nyder godt af SAP-væksten. Århus-konsulenter har Danisco, NEG Micon, ABB og Toms blandt kunderne.

Flere af medarbejderne i 2cchange har en fortid som konsulenter i Aston IT, som frasolgt SAP-forretningen sidste efterår. Men flere af de ansatte i 2cchange forlod dog Aston allerede i 2001.

Andre ansatte kommer fra kundesiden, nærmere betegnet vindmølleproducenten NEG Micon fra Randers, som nu får sine SAP-konsulentydelser hos 2cchange.

Konkurrenterne på SAP-ydelser ligger i den tunge vægtklasse med navne som Ementor, Siemens Business Systems og IBM . Men det skræmmer ikke administrerende direktør i 2cchange, Jeppe Harrit.

- Vi ville hellere være selvstændige og skabe vores egen hverdag og en vis kontinuitet. Folk er gennemsnitligt 2-3 år i de store konsulenthuse. Vi gør medarbejderne til medejere og ser det som en livsstilling, siger direktøren, der mener, at det giver en fordel i form af længerevarende forhold til kunderne.

Fokus på forretningsstrategien

2cchange angriber konsulentopgaven ved på det nærmeste at flytte ind hos kunden. Dernæst ser man mindst lige så meget på det kulturelle aspekt som det tekniske, når systemet skal implementeres.

- Det skaber ofte store ændringer i den måde, et firma håndterer opgaverne på, siger Jeppe Harrit. Han mener, at det fortrinsvis er de ikke-tekniske aspekter, der kan løbe af sporet i et SAP-projekt.

- Softwaren får tit skylden, men ofte er det de forretningsstrategiske elementer, den er gal med, siger han.

Travlheden i den forholdsvis nye konsulentvirksomhed får skylden for, at 2cchange endnu ikke har nået noget så basalt som at oprette et websted.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere