Artikel top billede

Kæmpe ID-tyvebande optrevlet - 111 personer sigtet

86 er anholdt og i alt 111 mennesker er sigtet i en omfattende sag om identitetstyveri og kreditkortsvindel.

Computerworld News Service: Anklagerne kalder det den største anholdelse i en sag om identitetstyveri i USA's historie.

I fredags blev 111 bankassistenter, salgsassistenter, tjenere og andre mistænkte sigtet for at deltage i organiseret kreditkortsvindel samt i den forbindelse tyveri af over 71,5 millioner kroner i løbet af mindre end halvandet år.

"Dette er langt den største - og så afgjort blandt de mest sofistikerede - sager om identitetstyveri / kreditkortsvindel, som vi nogensinde er stødt på," bemærker distriktsadvokaten for Queens County i en pressemeddelelsen, der offentliggjorde arrestationerne.

De stjålne kreditkort-oplysninger kom fra nær og fjern: Fra såkaldt skimming-aktivitet i USA, hvor lavtlønnede medarbejdere i restaurant- og detailbranchen blev betalt for at stjæle kunders kreditkortdata, fra såkaldte carder-fora på internettet, hvor der handles med stjålne kreditkort-oplysninger, samt fra lyssky leverandører i for eksempel Rusland, Kina og Libyen.

Den store politiaktion, der forløb over to år, blev kaldt "Operation Swiper" eller på dansk Operation Fluesmækker og gik efter i alt fem kategorier af kriminelle. Tilsammen dækkede de hele det spektrum af kriminelle aktiviteter, der skal til for at stjæle kreditkort-oplysninger og omsætte disse data til kontanter, forklarer anklagerne.

Femstjernede hoteller

86 af de mistænkte er nu varetægtsfængslet, mens politiet stadig leder efter de resterende 25, oplyser anklagerne.

Sigtelsen lyder på at have drevet en moderne kriminel organisation til identitetstyveri, der inkluderede ID-tyve, skimmere, kortproducenter, hælere og såkaldt shopping-mandskab: Folk som købte varer for tusindvis af dollar i butikker over hele USA.

"Mange af de mistænkte sigtes for at have været på landsdækkende indkøbsorgier, boet på femstjernede hoteller, lejet luksusbiler og private jetfly og købt dyrt elektronik for titusindvis af dollar," beskrives det i pressemeddelelsen fra Queens' distriktsadvokat.

Under en razzia i sidste uge beslaglagde politiet "en varebil fuld af forbruger-elektronik, computere, sko og ure, skimmere, kortlæsere, udstyr til prægning af kort samt forskellige former for råmaterialer såsom blanke kreditkort og falske identitetspapirer," oplyser myndighederne.

Seks af de anklagede er sigtet for sidste august at have stjålet computerudstyr for 4,7 millioner kroner fra en Citigroup-bygning i Long Island City. En tidligere medarbejder hos Citi, Steven Oluwo, samt sikkerhedsvagten Angel Quinones skal ifølge anklagerne have hjulpet med dette tyveri.

Apple, Best Buy, Nordstrom, Macy's og mange finansselskaber heriblandt Citi, Chase Bank og Bank of America har angiveligt hjulpet med efterforskningen.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere