Artikel top billede

Her er Googles nye Android 4.0 - se billederne

Samlet Android-styresystem til tablets og smartphones fokuserer på en enklere brugerflade, sikkerhed og nye API'er til udviklerne. Se billederne af Android 4.0.

Læs også:

Her er planerne for det nye Android-styresystem

Computerworld News Service: Google har endelig afsløret Android 4.0, som er en samlet version af virksomhedens mobile styresystem til smartphones og tablets, bedst kendt under kodenavnet ‘Ice Cream Sandwich'.

Det reviderede Android, som får sin debut i smartphonen Samsung Galaxy Nexus, der også er blevet offentliggjort i denne uge, indeholder en række forbedringer i brugerfladen, på den sociale netværks-integration og i forhold til andre API'er, der skal muliggøre applikationsbaseret deling.

Android er også blevet forbedret på sikkerhedsfronten, dog mest i form af API-support, som udviklerne kan bruge efter behov.

Google har ikke fortalt, hvornår Android 4.0 kommer på markedet, men Galaxy Nexus, der kører med styresystemet, bliver lanceret til november. Til gengæld er det opdaterede Android SDK nu gjort tilgængeligt, så udviklerne kan begynde at tilpasse eller skabe applikationer til Android 4.0.

Til forretningsbrugerne har Android 4.0 forbedret mail-integration af flere konti på én gang, og styresystemet understøtter nu også mapper i Exchange. Brugerne kan desuden tage screen-shots fra enheden. 

Mange sikkerheds-forbedringer

Google har gennemført mindre ændringer i Androids sikkerheds- og håndteringsmuligheder ved at indføre understøttelse af den nyeste version af Microsofts Exchange ActiveSync (EAS)-protokol, heriblandt support af EAS certifikat-autentificering og mulighed for at slå automatisk synkronisering fra under roaming, for at indføre begrænsninger i forhold til filstørrelser eller for at slå vedhæftninger helt fra. Det er nu desuden muligt at slå kameraet i mobilen fra via EAS.

På sikkerhedsfronten har Android 4 inkorporeret de forbedrede sikkerhedsfunktioner fra tablet-versionen af Android ('Honeycomb') som for eksempel kryptering direkte på enheden, men det ser ud til, at den mere avancerede sikkerhed bliver overladt til tredjeparter som 3LM.

Men Android 4.0 indeholder en ny såkaldt keychain API og underliggende krypteret storage gør det muligt for applikationer at gemme og genfinde private keys og de korresponderende certifikat-chains. Applikationer kan bruge en keychain API til at installere og gemme brugercertifikater og cetifikat-autoriteter.

Android 4.0 tilbyder desuden såkaldt address space layout randomization (ASLR), som er en funktion, der har hjulpet iOS til sin ledende rolle i forhold til onboard sikkerhed, og som beskytter systemet og tredjepartsapplikationer fra udnyttelse i forbindelse med problemer i hukommelseshåndteringen.

Android 4.0 låner desuden funktioner, der blev introduceret Apples iOS 5, som for eksempel muligheden for at tilføje fjollede effekter til video (ved hjælp af applikationen Photo Booth i iOS), mulighed for at redigere og tilpasse fotos (en udvidelse af iOS 5's applikation Photos) og for at synkronisere favoritter i browseren Chrome via cloud (en komponent af Apples iCloud-service).

Der er også flere forbedringer i kameraet, som for eksempel single-motion panorama-billeder, automatisk ansigts-fokus og stabiliseret image-zoom.

Unikke muligheder i Android 4 inkluderer ansigtsidentifikation, som kan bruges i stedet for passwords, og en mulighed i Chrome-browseren for at få hjemmesiderne vist i desktop-versioner frem for i versioner optimeret til mobil.

I det reviderede styresystem gør et nyt socialt API det muligt for udviklerne at skabe applikationer, der kan integrere kontakter, profildata og kalender-begivenheder fra brugerens aktiviteter eller sociale netværk.

Kalendertjenesten er også tilgængelig for applikationer. Og et nyt API til deling gør det muligt for applikationer at dele informationer gennem en standard-mekanisme på tværs af styresystemet.

Android 4.0 understøtter desuden Wi-Fi Direct, som er en ny standard til skabelse af ad hoc trådløse netværk mellem enheder og Bluetooth-baserede sundheds-enheder som for eksempel trådløst overvågningsudstyr.

Pennen gør comeback

Derudover understøtter Android 4 nu tablet-penne med et sæt API'er, der kan skelne tryk, vinkel og andre input-nuancer fra pennen. Kombinationen af support af Bluetooth-baseret medicinsk udstyr og penne-input kunne tyde på, at Google satser på sundhedsmarkedet med sine tablets.

Som tidligere lovet understøtter Android 4 desuden near-field kommunikation, der for eksempel bliver brugt i mobile betalingssystemer.

Forandringerne i brugerfladen er tilsyneladende gennemført for at kunne tilbyde brugerne mere skræddersyede informationer som for eksempel widgets, der kan justeres i størrelsen, og alarm-displays, der kan konfigureres, og for at tilbyde mere såkaldt 'gesture control' i interaktionen med opgaver, så man ikke behøver at bruge menuen så meget.

Google tilbyder en oversigt over ændringer i Android 4.0 på virksomhedens hjemmeside.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen

Læs også:

Her er planerne for det nye Android-styresystem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skattestyrelsen mangler it-viden og der bør spares på it-konsulenterne: Her er It-rådets syv anbefalinger til skatteministeren
Ledelsen skal styrkes, it-fagligheden skal øges, og konsulenterne skal tøjles. Det er nogle af de anbefalinger It-rådet er kommet med til Skattestyrelsen om det kommende ejendomsvurderingssystem.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.