Artikel top billede

Steve Ballmer lettet over at milliard-opkøb floppede

For tre år siden ville Microsoft betale 244 milliarder kroner for web-gigant. I dag glæder Steve Ballmer sig over, at opkøbet aldrig blev til noget.

Læs også:

Yahoo efter direktør-fyring: Ingen problemer her

Computerworld News Service: Administrerende direktør for Microsoft, Steve Ballmer, føler sig enormt heldig, fordi virksomhedens bud på 244 milliarder kroner for Yahoo tilbage i 2008 ikke blev til noget.

"Man har lov at være heldig," sagde han med et smil under Web 2.0 Summit som svar på et spørgsmål fra konferencens medarrangør John Battelle.

For ikke at provokere sin partner på søgemarkedet satte Steve Ballmer sin bemærkning i kontekst ved at sige, at enhver administrerende direktør ville føle sig taknemmelig for ikke at have gennemført et større opkøb i månederne lige inden det finansielle kollaps, der fandt sted i anden halvdel af 2008.

"Vi ville have lukket (Yahoo-aftalen) lige efter Lehman Brothers," sagde Steve Ballmer med en henvisning til det historiske kollaps, som en af USA's største finansielle institutioner var udsat for. Microsoft bød på Yahoo i begyndelsen af 2008 og trak buddet tilbage nogle måneder senere.

Svære år for Yahoo

Yahoo har måttet kæmpet siden 2008, da Microsoft afgav sit bud på virksomheden, og i år er det gået endnu værre.

Administrerende direktør Carol Bartz blev fyret i sidste måned, og i denne uge annoncerede virksomheden, at teknologi-direktør Raymie Stata er blevet erstattet i forsøget på at rette op på de årelange problemer med økonomien og teknologiske fejltagelser.

Selv om Steve Ballmer gjorde en del ud af at sige, at "der er masser af gode ting ved Yahoo," og at han er meget tilfreds med Yahoo som søgepartner, er det tydeligt, at Yahoo er meget mindre værd, end hvad Microsoft tilbød for virksomheden i 2008.

Siden Carol Bartz' fyring har rygterne svirret om, at Yahoos bestyrelse er i gang med at diskutere et salg til enten AOL eller Microsoft, og at medgrundlægger Jerry Yang har forsøgt at få investorerne til at købe virksomheden og trække den fra børsen.

Microsoft: Nu kan vi selv søge
Steve Ballmer gav desuden udtryk for tilfredshed med de seneste tre års udvikling af Microsofts søgemaskine Bing både i forhold til anvendelse og tekniske forbedringer på områder som resultats-rangering og relevans, såvel som for brugerfladen.

Selv om Google stadig er dominerende på søgemarkedet, er Bing med sine nye forbedringer klar til at "genopfinde kategorien," sagde Steve Ballmer og antydede dermed, at Microsoft på et tidpunkt vil forsøge at udfordre Googles førsteplads på markedet.

Da han blev spurgt, hvorvidt Microsoft planlægger et socialt netværk i stil med Facebook og Google+, svarede Steve Ballmer, at Microsoft ser sociale interaktioner online som varierede i natur, med forskelligt værktøj til forskellig brugsscenarier.

Microsoft har for eksempel allerede sociale produkter som Skype, som Steve Ballmer ser som skræddersyet til interaktion med venner og familie, eller spilkonsollen XBox, der gør det muligt for folk at spille over internettet.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen.

Læs også:

Yahoo efter direktør-fyring: Ingen problemer her




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere