Artikel top billede

Opråb til alle it-chefer: En økonomisk orkan er på vej

Ny rapport tegner et dystert billede af virksomhedernes forventede investeringer i it.

Læs også:
Vores it-investeringer slog alle rekorder sidste år

It-branchens virksomheder kommer næppe til at fejre historisk høje omsætninger i år. Og det kommer nok heller ikke til at ske i 2012.

Gartner konkluderer i hvert fald i en ny rapport, at it-investeringerne i Europa, Mellemøsten og Afrika (EMEA) i høj grad er påvirket af det økonomiske uvejr, der i øjeblikket præger denne del af verdenskortet.

EMEA-virksomhedernes it-investeringer vil ifølge analysefirmaet i år nå 604 milliarder euro, omkring 4.527 milliarder kroner, hvilket er et fald på 1,4 procent i forhold til 2010.

I Europa ventes investeringerne i 2012 at stige med 2,3 procent, men der er ikke den store grund til at juble over det.

Vesteuropa bremser den generelle vækst

Dels kommer væksten oven på en lavvandet periode, dels fremhæver Gartner specifik Vesteuropa som det område, der frem til 2015 ventes at bremse den generelle vækst i EMEA-regionen.

"Den anden recession er ved at ramme, og som CIO er du nødt til at finde ud af, hvad du skal gøre," siger Gartner-analytikeren Peter Søndergaard.

Økonomisk stort på vej

"Den fortsatte økonomiske usikkerhed og euro-krisen vil have en indflydelse på jeres it-budgetter i 2012, og jeres virksomheder vil skulle håndtere budgetmæssigt vanskelige spørgsmål."

"Jeres valgmuligheder afhænger af, hvilke geografiske områder, I opererer i, jeres industri og styrken i jeres organisation, når den økonomiske storm rammer," skriver Gartner til it-direktørerne.

Ifølge Gartner står Vesteuropa for 80 procent af it-investeringer i EMEA. Det er de offentlige investeringer i it, der står for den største andel med omkring 20 procent.

Men også her er der dystre udsigter - Gartner venter et fald i de offeentlige it-investeringer på 4,8 procent i år og yderligere 1,7 procent næste år.

Læs også:
Vores it-investeringer slog alle rekorder sidste år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere