Artikel top billede

Googles selvkørende Prius-robotbil har det seneste år kørt hundredtusindvis af kilometer rundt i Californien.

Dette arbejder Google på i hemmeligt laboratorium

Robotter, rum-elevatorer og intelligente lyspærer. Google har gang i udviklingsarbejdet i sit hemmelige forskningslaboratorium, Google X.

Computerworld News Service: Google driver et hemmeligt forskningslaboratorium i området omkring San Francisco, hvor medarbejderne bygger robotter og gentænker fremtiden, skriver New York Times.

Laboratoriet ved navn Google X giver forskerne mulighed for at arbejde på udviklingen af teknologier, der kan føre til, at man en dag kan tage elevatoren ud i rummet, eller at middagstallerkenen selv offentliggør menuen på Google+.

Googles medstiftere Sergey Brin og Larry Page er angiveligt "dybt involverede" i Google X.

Page arbejdede ifølge New York Times på Google X, før han i foråret tog over som topchef for selskabet.

Med henvisning til anonyme kilder berettes der om, at videnskabsfolk arbejder på over 100 projekter ved forskningslaboratoriet.

Mange af disse projekter drejer sig om robotteknik såsom udvikling af robotter, der kan gå på arbejde, mens deres ejere bliver hjemme, og robotter til plejesektoren.

Laboratoriet arbejder angiveligt også på lyspærer og kaffemaskiner, der kan tændes og slukkes via fjernadgang fra en smartphone med Android.

Vil gå nye vej

Googles selvkørende biler, som selskabet afslørede for verden sidste efterår, blev angiveligt også udviklet i Google X. Bilerne har siden kørt hundredtusindvis af kilometer rundt i Californien.

Selvkørende robotbiler lyder som noget, der ligger ret langt fra Googles gebet, hvor man umiddelbart kommer til at tænke på ting som selskabets succesfulde søgemaskine og services som Google Maps, det sociale netværk Google+ og mobilstyresystemet Android.

Men Google har længe gjort det klart, at selskabet har til hensigt at gå nye veje.

"Vi har altid været optimistiske, hvad angår teknologiens evne til at drive samfundets fremskridt, og det er derfor, vi har skubbet så hårdt på for at forbedre kvaliteten af selvkørende biler udover, hvad de kan i dag," skrev Sebastian Thrun, der er såkaldt distinguished software engineer hos Google, i et blogindlæg sidste år.

Thrun er angiveligt leder af Google X. New York Times nævner muligheden for, at Google selv vil producere de selvkørende biler frem for at hente hjælp hos bilproducenterne.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere