Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Apple får ny top-mand: Skal løfte arven efter Jobs

ComputerViews: Apple trommer fortsat topfolk sammen i forsøget på at løfte den tunge arv efter Steve Jobs. De absolutte topfolk er nu på plads - inklusive ny bestyrelsesformand.

Computerviews: For første gang i mange år har Apple fået en bestyrelsesformand.

Han hedder Arthur Levinson, er Apple-veteran og kommer som såkaldt non-executive chairman til at sidde for bordenden i Apple, når der fremover skal holdes bestyrelsesmøder.

I de seneste mange år har det været en plads, som Steve Jobs som altdominerende hersker, topboss og direktør har haft.

Med hans død er Apple nu gået i gang med at fordele hans magtbase på en lang række personer, der tilsammen skal udfylde de store sko, som Jobs efterlod.

De tæller selvfølgelig selskabets nye administrerende direktør, Tim Cook, som først i august fik plads i Apples bestyrelse. Her får også Disney-koncernens øverste mand, Robert Iger, plads. Både Iger og Levinson var i øvrigt nære venner med Steve Jobs.

Skal træde i karakter

Opgaven for bestyrelsen bliver nu at træde i karakter og tage samlet ansvar for Apples fremtid.

Bestyrelsen har i mange år været stort set usynlig - ikke mindst på grund af Steve Jobs' kraftige dominans i selskabet.

Samtidig har bestyrelsen med en samlet vækst i markedsværdien på mange tusinder procent i de seneste 10 år ikke ligefrem haft noget kraftigt incitament til at justere kursen og gå i rette med Steve Jobs.

Men nu er det nye tider, og den nye bestyrelse skal vise, at den har samme næse, samme innovative evner, samme geni, som Steve Jobs, til at flytte virksomheden i en fortsat frugtbar retning - måske i retning af cloud og service, som andre store it-selskaber for tiden rykker med i højt tempo.

Efter flere år præget af enorme vækstrater ligger det lige for, at Apples vokseværk snart vil flade ud.

Den hårde prioritering

Her vil en af de ting, som bestyrelsen skal håndtere, blive prioriteringen af Apples enorme kontantsum. Angiveligt har selskabet en pengetank, der rummer helt op mod 450 milliarder kroner, som aktionærerne vil være ude efter, når væksten flader ud.

Hertil kommer store spørgsmål om fremtidsstrategierne - både når det gælder produktportefølje og virksomhedsidentitet.

Hvad vil Apple? Hvad skal Apple blive til? Hvor ligger fremtidens store super-sællerter og uopdyrkede gigantmarkeder?

Steve Jobs evnede igen og igen med sikker hånd at svare på disse store spørgsmål og derved placere Apple sikkert på landkortet.

Det store spørgsmål er, om Apples nye ledelse trods dens mange ansigter og hjerner evner det samme.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere