Linux falmer som udviklernes yndlings-platform

OS X er ved at stjæle applikationsudviklernes gunst fra Linux. Se her, hvilke fordele de to styresystemer hver især har som platform for applikationsudvikling.

Computerworld News Service: Linux kunne for nylig fejre sin 20. fødselsdag, men begivenheden har muligvis været en anelse bittersød for de mest entusiastiske tilhængere.

Den seneste årlige spørgerundersøgelse inden for applikationsudvikling fra analysefirmaet Evans Data viser, at Linux er faldet i popularitet til en tredjeplads efter Mac OS X på andenpladsen og selvfølgelig Windows på en dominerende førsteplads.

OS X er nu den primære udviklingsplatform for 7,9 procent af udviklerne, mens kun 5,6 procent angiver Linux som primær udviklingsplatform, viser undersøgelsen.

"Det overrasker mig ikke," siger direktør for applikationsudviklings-software hos IDC, Al Hilwa.

"Der er fremgang for Mac, og jeg har set mange udviklere foretage denne omstilling."

De fleste sværger stadig til Windows
Men hvad dækker disse tal egentlig over? Apple har altid sigtet efter de "kreative professionelle," men det plejede at betyde grafiske designere, og folk der arbejder med lyd og video, men altså ikke softwareudviklere.

Men lige siden nu afdøde Steve Jobs valgte at anvende Unix BSD som grundlag for styresystemet til Apples computere, har OS X og Linux haft fælles rødder.

Det betyder, at disse to platformes udviklere faktisk har ikke så lidt tilfælles.

Og i hvert fald har de en fælles fjende: Windows-platformen, som ifølge spørgeundersøgelsen fra Evans Data stadig tiltrækker over 80 procent af udviklerne.

Softwareudviklerne på Linux og OS X har dog stadig hver især deres forskellige præferencer.

Linux-udviklerne er generelt vilde med, at Linux som udgangspunkt er gratis, mens styresystemet fint kan nøjes med at køre på billigt hardware.

Derudover giver de udtryk for at værdsætte muligheden for at rode rundt under styresystemets kølerhjelm og dele deres erfaringer på ægte open source-manér.

Enkeltheden rykker
OS X-udviklerne er vilde med brugergrænsefladens enkelthed og muligheden for at udvikle applikationer til den seneste generation af populære produkter fra Apple.

Herudover er det vigtigt at bemærke, at resultaterne af spørgeundersøgelsen fra Evans Data udelukkende har at gøre med udviklingsplatform, ikke udrulningsplatform.

Her er Linux' status som serverstyresystem stadig ubestridt.

"Der er stadig mere end dobbelt så mange udviklere, der primært udvikler til Linux som til Mac," påpeger Evans Data.

Derudover erkender både Linux- og OS X-udviklerne, at deres foretrukne udviklingsplatform har visse ulemper.

Senioranalytiker hos ZapThink påpeger:

"Der er altid et forbehold. For nogle få år siden var der problemer med Java på Mac, fordi Apple fortolkede standarden anderledes end Sun."

Med offentliggørelsen af OpenJDK fra Apple og Oracle sidst på året i 2010 så denne krølle ud til at være blevet glattet ud, men Oliphants underliggende pointe er stadig gyldig: Den perfekte platform til applikationsudvikling findes ikke.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.