Dansk selskab bag Kazaa-servere

Det lille danske hosting-selskab Netgroup har i al ubemærkethed stået for driften af det websted, hvor verdens mest downloadede program, fildelingstjenesten Kazaa, lå. Nu er Kazaa blevet for stor til det danske selskab, som ønsker tjenesten held og lykke.

Verdens mest downloadede software, fildelingstjenesten Kazaa, er hentet 250 millioner gange, hovedsageligt fra Netgroups servere i det indre København.

Der holder det lille hostingselskab Netgroup til, og Netgroup har i halvandet år stået for driften af Kazaa-serverne, hvorfra peer-to-peer-softwaren er blevet downloadet.

Kazaa har ofte været i søgelyset hos pladeselskaber og softwareindustrien, fordi en stor del af brugerne udnytter tjenesten til at udveksle ulovligt kopieret materiale. Men det bekymrer ikke Netgroups salgschef, Leon Standly.

- Vi ønsker Sharman Networks (selskabet bag Kazaa, red.) held og lykke fremover, og vi glæder os over den store succes i peer-to-peer-markedet, siger han.

Bemærkningen falder i forbindelse med, at Sharman Networks dropper Netgroup som hosting-leverandør. Kazaa er ganske enkelt blevet for stor en succes til, at det giver mening at lade et lille dansk selskab drive serverne.

Fremover benytter Sharman Networks i stedet Akamai, som har lokale netværk i 60 lande, hvorfra fildelerne kan downloade deres software. Men Sharman Networks udtrykker sin ros til det danske hosting-selskab og vil ikke undlade at anbefale det til sine samarbejdspartere.

Netgroup har hostet Sharman Networks' serverfarm samt udviklet og drevet de Unix-baserede clustre, som lå bag webstedet. Under spidsbelastninger har Kazaa-tjenesten benyttet over 500 megabit per sekund, cirka 2000 gange hastigheden på de mest udbredte ADSL-opkoblinger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere