EU vil straffe misbrug af persondata med kæmpebøder

EU vil straffe virksomheder, der anvender folks persondata på en forkert måde, med kæmpebøder.

Læs også:

EU vil tvinge Facebook til ny annonce-model

EU: Google og Facebook må ikke bruge dine data

Det kan på det kraftigste frarådes at overtræde EU's regler omkring beskyttelse af personlige oplysninger i fremtiden.

Europa-Kommissionen vil nemlig fremadrettet straffe den slags datamisbrug med bøder på helt op til fem procent af det lovovertrædende firmas globale omsætning.

Det skriver Financial Times.

Forslaget til denne markante opstramning over for datamisbrugerne forventes at blive fremlagt i januar 2012.

Bliver forslaget vedtaget kan det få alvorlige omkostninger - særligt de store multinationale selskaber, der risikerer bøder på tocifrede milliardbeløb.

De får bøderne
De store bøder vil blandt andet blive uddelt til firmaer, der videresælger data til tredjeparter uden specifik tilladelse.

Ligeledes vil selskaber, der ikke formår at beskytte informationer tilstrækkeligt godt til, at udefrakommende ikke kan få adgang til dem via sociale medier eller cloud-løsninger, få ubehagelig post.

Dog er Europa-Kommisssionen bevidst om, at selv den mest forsigtige, der gør alt for at beskytte brugernes og kundernes oplysninger, kan være ude for huller i sikkerheden.

Er dit firma udsat for hacking, virus eller andre ubehageligheder, der kan kompromittere personfølsomme oplysninger, vil du med det nye forslag have 24 timer til at indberette episoden. Derefter er det dit ansvar.

Desuden vil sociale medier, der ikke tilbyder brugerne fortrydelsesret, blive straffet. Brugerne, der ønsker at blive glemt - så at sige - skal have lov til at slette informationer på Facebook, LinkedIn og lignende sites, selvom de tidligere har accepteret, at de selv samme informationer lå offentligt tilgængelige.

Lange udsigter
Der går dog op mod fire år før de nye regler træder i kraft, såfremt de bliver vedtaget.

Først forventes forhandlings- og udformningsprocessen at tage omkring to år, og herefter følger en toårig implementeringsperiode.

Selvom lovforslaget udformes i denne tid, er der ingen garanti for, at det bliver vedtaget.

 Det ventes nemlig, at flere nationale regeringer vil være tilbageholdende med at afgive suverænitet på dette område.

Financial Times skriver, at blandt andet Tyskland ønsker selv at føre kontrol med overtrædelser af EU's privacy-regler.

Læs også:

EU vil tvinge Facebook til ny annonce-model

EU: Google og Facebook må ikke bruge dine data

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Banker indfører nye skrappe regler for e-handel to måneder før forventet: “Det er et uheldigt tidspunkt”
Efter at være blevet udsat er de nye betalingsregler for webshops nu trådt i kraft. Men timingen kunne ikke være værre, lyder det fra Dansk Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.