Artikel top billede

Her er planerne for Android-udviklingen i 2012

Der arbejdes på højtryk på nye features til de næste generationer af Android. Se her, hvad vi tror, at du kan forvente.

Computerworld News Service: Google kradsede kun lige i overfladen med de seneste forbedringer af selskabets mobilstyresystem.

Brugerne vil have mere, og det vil de efter al sandsynlighed få i 2012.

Den seneste større opdatering af Android til version 4.0, der også kaldes Ice Cream Sandwich, er på vej til Samsung Galaxy Nexus, og det er kun et spørgsmål om tid, før også andre smartphones og tablet-pc'er begynder at få opdateringen.

Men selvom Ice Cream Sandwich først lige er blevet serveret, ser nogle brugere allerede frem til, at den næste dessert er klar.

Android er allerede installeret på tonsvis af telefoner på tværs af utallige teleselskaber, og for hver ny opdatering vil udbredelse med sikkerhed øges.

Her får du en gennemgang af, hvad du kan forvente af den lille grønne robot i løbet af det kommende år.

Flere stemmestyrede funktioner

Apples stemmestyrede virtuelle personlige assistent, Siri, har gjort talegenkendelse populær for den almindelige bruger, og det er helt sikkert, at Google arbejder på noget lignende til Android.

Ice Cream Sandwich har i forvejen en funktion, der på udvalgte sprog øjeblikkeligt kan transskribere tale til tekst, mens stemmestyring har været en del af Android siden version 2.0.

Funktionerne mangler dog den personlige charme, som Apple har givet Siri.

Selvom vi ikke nødvendigvis skal forvente en spydig sekretær i stil med Siri, kan vi godt se frem til, at Google inkorporerer talegenkendelse i flere af sine apps.

Den nye Google Oversæt-app er et godt eksempel på den udvikling.

Den har en samtale-funktion, der gør det muligt for brugeren at få oversat sin og andres tale til et ud af mere end 50 forskellige sprog.

Det fungerer på ingen måde perfekt, men funktionen giver en god idé om, hvordan Google kan anvende stemmeinput til at lave endnu bedre apps.

Dette kan du forvente af kameraer og hastighed

Androids oprindelige indbyggede kamerasoftware er næppe noget, Google er stolt af.

Kameraapplikationen var klodset, langsom og havde kun nogle få grundlæggende muligheder for manuel indstilling.

Ice Cream Sandwich indeholder dog en længeventet opdatering af denne app og introducerer nye funktioner såsom panoramafoto og nul forsinkelse mellem billederne.

Fremtidige opdateringer af Android kan vise sig at inkludere ansigtsgenkendelse og flere muligheder for manuel indstilling til de mere avancerede fotografer.

Men det er ikke kun fotograferingen, der kan få gavn af nogle forbedringer.

Tablet-pc'er, der giver mulighed for videochat, kan få gavn af forbedret fokusering og videokvalitet, særligt i takt med at vi begynder at se flere tablet-pc'er med hurtige netværksforbindelser såsom 4G og LTE.

Bedre udnyttelse af hardwareacceleration

Der er på det seneste kommet flere telefoner med dualcore-processorer, men desværre er ikke alle apps optimeret til at udnytte den øgede regnekraft.

Fra og med Ice Cream Sandwich er hardwareacceleration dog slået til som standard, hvilket betyder, at nye apps til styresystemet vil køre bedre, mens spil vil kunne få bedre grafik end tidligere.

Ældre apps skal opdateres, før de kan benytte sig af de bedre processorer, men der vil da være en markant forskel, i forhold til hvordan apps kører på en enhed med en processor med henholdsvis en eller to kerner.

Flere apparater

Android er et alsidigt styresystem og har været installeret på alt lige fra USB-drev til robotbartendere.

Ved den årlige udviklerkonference Google I/O 2011 lancerede Google projektet Android@Home, der handler om integrationen af Android med såkaldte intelligente hjem.

Et sådant intelligent Android-styret hjem vil kunne kommunikere med andre Android-apparater, som beboerne således kan bruge til at fjernstyre forskellige funktioner i hjemmet med.

Visse bilproducenter er endda begyndt at eksperimentere med at bruge Android på deres bilers indbyggede computere, der eksempelvis kan dele film og musik med passagernes Android-telefoner.

Den generelle regel er tilsyneladende, at hvis noget har en chip i sig, vil nogen sandsynligvis forsøge at installere Android på det.

Brugerflader og shopping

Lettere brugerflader fra tredjeparter

Udfordringen for tredjeparts-brugergrænseflader til Android er nu at undgå at komme i vejen for Android-oplevelsen.

Brugergrænseflader fra tredjeparter kan føje en masse ny funktionalitet til - ligesom det var tilfældet på tablet-pc'er med Honeycomb - men på telefonerne er de fleste af dem klodsede og bruger mange systemressourcer.

Ice Cream Sandwich inkorporerer mange af de nyttige funktioner, som tidligere ellers kun var til stede på telefoner fra HTC eller Samsung, og derfor nedtones tredjeparternes egne brugergrænseflader nu langsomt.

Et godt eksempel er Motorolas brugergrænseflade MotoBlur.

Den startede ud med at være et visuelt overvældende lag mellem styresystemet og brugeren, men er nu blevet reduceret til en let overflade, der relativt vellykket integrerer med Androids almindelige brugergrænseflade.

En mere komplet shopping-oplevelse

Hvad angår medieforbrug er iOS kongen.

Apples iTunes-butik tilbyder ikke alene apps og musik men også film, tv-programmer og endda e-bøger.

Med beta-lanceringen af Google Music (kun i USA, red.) forsøger Google at skabe et lignende økosystem for Android.

Android Market er stille og roligt ved at blive stedet, hvor man gør alle sine indkøb af Android-relaterede medier.

Her kan man på nuværende tidspunkt leje film, og det ville ikke overraske, hvis tv-programmer og podcasts også bliver at finde i Googles onlinebutik.

Når disse ting er tilføjet Android Market, vil Android blive en langt stærkere konkurrent i markedet for mobile medieafspillere.

Hvad bliver det næste: Jelly Bean?
Man kan godt forvente mindst to opdateringer til Android i løbet af 2012.

Den første vil sandsynligvis blot blive en mindre opdatering til Android 4.0, men flere brancheobservatører regner med at se også en stor opdatering til mobilstyresystemet i det kommende år.

Denne næste version af Android, der angiveligt bærer kodenavnet "Jelly Bean", vil ifølge nogen indeholde "revolutionerende nye ting."

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danske Contractbook henter 185 millioner - anden kapitalindsprøjtning på kun fire måneder
Danske Contractbook henter en investering på 185 millioner kroner. Det sker blot fire måneder efter, at selskabet modtog en investering på 58 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.