Artikel top billede

Teletopchefer skærer drastisk ned på egen løn

Sure aktionærer, faldende salg og en aldrende produktportefølje får teletopchefer til at skære voldsomt ned for deres løn.

Faldende indtjening, produktproblemer og spirende utilfredshed fra investorerne får cheferne for den canadiske producent af BlackBerry-telefonerne, Research in Motion, til at skære drastisk ned for deres egne lønninger.

Faktisk skærer RIM's topchef-tandem så meget ned for deres egen løn, at de til næste år kun vil modtage en enkelt flad dollar i årsløn, mens de forsøger at få RIM tilbage på rette kurs igen.

Samtidig skal der nu iværksættes en omfattende gennemgang af hele Research in Motion, hvor alle sten skal vendes, lyder det fra de to topchefer, Jim Balsillie og Mike Lazaridis.

De er under pres fra investorerne, der surmuler en hel del over, at RIM's aktiekurs er faldet med næsten 75 procent i løbet af 2011.

Jim Balsillie og Mike Lazaridis beder nu om "tålmodighed og forståelse" fra aktionærerne.

Vanskelige tider

Det er da også vanskelige tider for det canadiske selskab, der bliver udfordret frontalt af ikke mindst Apples iPhones og Googles Android-telefoner.

RIM forventer for første gang i mange år en tilbagegang i salget af mobiltelefoner i jule-sæsonen. Selskabet forventer at sælge omkring 11 millioner smartphones i fjerde kvartal.

Det bliver ikke bedre af, at selskabet må erkende, at det ikke kan levere sin næste generation af smartphones med dets nye styresystem, BlackBerry 10, til tiden.

Lanceringen af det nye styresystem, der er udviklet specielt til at tage konkurrencen op med iPhone og Android, vil nu først finde sted mod slutningen af 2012, hvilket er et halvt år senere end oprindeligt forventet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?