Staten kræver 286 millioner af Orange

Den danske stat og de øvrige minoritetsaktionærer i teleselskabet Orange har anlagt endnu en voldgiftssag mod hovedaktionæren, den fransk-kontrollerede Orange-gruppe. Staten kræver, at Orange-gruppen køber statens aktier for 286 millioner kroner.

Et nyt slagsmål er i gang mellem aktionærerne i det danske teleselskab Orange.

Hvis minoritetsaktionærerne også vinder denne sag, ryger der 286 millioner kroner plus renter og diverse tillæg ned i den danske statskasse.

Staten og de øvrige minoritetsaktionærer kræver at kunne sælge deres aktier i selskabet til den internationale Orange-gruppe for i alt 948 millioner kroner - plus renter´på 15 procent om året.

Aktionærerne har derfor anlagt en voldgiftssag imod Wirefree Services Denmark, der bestyrer majoriteten i Orange Danmark og ejes af Orange-gruppen.

Sagen skyldes Orange Danmarks fortsatte fastnetaktiviteter, som ifølge minoritetsaktionærerne for længst skulle have været afviklet.

Sælger aktier til overpris

Det gjorde de opmærksom på inden den 20. juli sidste år, og hvis voldgiftsretten giver minoritetsaktionærerne medhold, vanker der dermed en fordelagtig gevinst som en følge af aktionæroverenskomsten.

Den giver nemlig minoritetsaktionærerne ret til at sælge deres aktier til overpris, hvis Orange-koncernen forsømmer sine forpligtelser over for det danske teleselskab.

Sagen er beskrevet i Oranges internationale halvårsregnskab, der blev fremlagt mandag, og Orange selv afviser at have forbrudt sig imod aktionæroverenskomsten.

I Finansministeriet, der bestyrer statens Orange-aktier, har kontorchef Peter Brixen ingen kommentarer til voldgiftssagen.

Han bekræfter dog, at den finder sted sideløbende med en retssag, minoritetsaktionærerne har anlagt mod Orange-gruppen ved Østre Landsret.

Flere sager

Retssagen handler om en generalforsamling, hvor minoritetsaktionærerne følte sig trynet, fordi Orange-gruppen ville købe deres aktier til spotpris.

Det skulle være i strid med den danske aktieselskabslov, der forbyder hovedaktionærer at bruge generalforsamlinger til at opnå "utilbørlige fordele" på minoritetsaktionærernes bekostning.

I sommer vandt den danske stat en voldgiftssag imod Orange-gruppen, som havde været undervejs i tre år.

Den sag handlede om, at Orange havde lovet sine mindretalsaktionærer at stifte en selstændig internetudbyder i Danmark under navnet Wanadoo Denmark.

Internetudbyderen skulle sælges til det europæiske Wanadoo-selskab, og mindretalsaktionærerne skulle score en gevinst. Det skete bare ikke. Orange tabte voldgiftssagen og blev pålagt at betale den danske stat 152 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere