Artikel top billede

Kritik: Ny login-metode i Windows er det rene legetøj

Opfinderen af to-faktor-autentifikation synes Windows 8's billed-login mest af alt minder om noget legetøj.

Læs også:

Her er fordelene ved ny login-metode i Windows 8.

Microsoft udvikler helt ny login-metode til Windows 8.

Computerworld News Service: Det kan godt være, at den nye login-metode i Windows 8, hvor brugerne kan logge ind ved at berøre visse punkter på et billede i den rigtige rækkefølge, er sjov at bruge, men den er ikke et eksempel på god sikkerhedspraksis.

Sådan lyder det fra udvikleren af RSA's SecurID-token.

"Jeg synes, den er sjov, men det er ikke seriøs sikkerhed," siger Kenneth Weiss, som har et firma, der sælger tre-faktor-autentifikation ved navn Universal Secure Registry. 

Kan filme på afstand

Den største ulempe ved det nye billed-login er, at der er relativt let at kompromittere ved eksempelvis at filme det fra afstand, når nogen trækker fingeren henover et billede på touchskærmen, påpeger han.

Det problem er mindre aktuelt i forbindelse med alfanumeriske kodeord, hvor de indtastede tegn fremstår på skærmen som prikker eller stjerner.

Designerne bag den nye login-metode i Windows 8 har da også gjort det muligt i stedet at anvende et traditionelt kodeord, hvis man vil, hvilket sikkert sker i anerkendelse af dette problem, siger Weiss.

Derudover er dokumentation af det mønster, der fungerer som kodeord, også potentielt et problem. "Det er muligt at nedfælde en beskrivelse af sekvensen, men det kræver en hel del ord," siger han.

"Det virker mere som et legetøj fra Fisher-Price end som en seriøs valgmulighed til at sikre adgangen til sin computer," opsummerer han.

Bedre end ingenting

Alligevel påpeger han, at det er bedre end ingenting, og så er det med til at gøre folk mere opmærksomme på login-sikkerhed.
Windows 8 er den næste version af styresystemet fra Microsoft og udkommer i en beta-version til februar.

Det forventes at være på markedet senere næste år og vil have funktioner, der er særligt tilpasset brug på enheder med touchskærm såsom tablet-pc'er.

Ikke alle programmer til Windows 7 vil være kompatible med disse touch-funktioner, men med mus og tastatur kan alle programmer til Windows 7 også køre på Windows 8.

Det nye styresystem sigter efter kvaliteter som energieffektivitet, bedre sikkerhed og kompatibilitet med ARM-baserede chip (det vil sige tablet-pc'er og næste generationer af bærbare).

Alt sammen kvaliteter, der kan gøre Windows 8 attraktiv for erhvervslivet.

Læs også:

Her er fordelene ved ny login-metode i Windows 8.

Microsoft udvikler helt ny login-metode til Windows 8.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere