Artikel top billede

Microsoft retter farlig webfejl i al hast

En farlig denial-of-service-sårbarhed i ASP.NET blev rettet af Microsoft uden for den normale opdateringscyklus lige før nytår.

Computerworld News Service: Microsoft udgav lige før nytår en hasterettelse uden for sin normale opdateringscyklus, som lukker en sårbarhed i webplatformen ASP.NET.

Sårbarheden gør det muligt for hackere at gennemføre denial-of-service-angreb på servere ved hjælp af blot en strøm af filer på 100 kilobyte.

Selvom fejlen endnu ikke er blevet udnyttet i et virkeligt scenarie, har Microsoft vurderet, at risikoen for problemer er stor nok til at skride til handling i det, der blev eneste separate rettelse i 2011.

Kan sluge det hele

Microsofts security advisory 2659883 rangerer sårbarheden som et kritisk sikkerhedshul, der kan misbruges til at udnytte en svaghed i den måde, ASP.NET og flere andre webteknologier heriblandt Java og PHP 5 genererer hash-tabeller fra en HTTP POST-forespørgsel, og derved sluge en servers samlede CPU-ressourcer i en periode med blot en enkelt fil.

Normalt ville det kræve et botnet bestående af tusindvis eller hundredtusindvis af computere for at gennemføre et denial-of-service-angreb med så stor succes på alt andet end de dårligst beskyttede servere.

"En angriber kunne potentielt sende sådanne forespørgsler gentagne gange, hvilket ville forringe ydelsen tilstrækkeligt til at skabe en denial-of-service-tilstand selv på servere med flere kerner eller på klynger af servere," advarer Microsoft i sin security advisory.

Har reageret hurtigt

Sårbarheden blev først offentliggjort i sidste uge under Chaos Communication Congress i Berlin af sikkerhedseksperterne Alexander Klink og Julian Wälde.

Det skete en måned efter de oplyste Microsoft om fejlen. Microsoft er blevet rost af flere sikkerhedseksperter for at have reageret hurtigt i sagen.

"Microsoft har reageret og implementeret en løsning fantastisk hurtigt, da selskabet først blev gjort opmærksom på sårbarheden, da de tyske sikkerhedseksperter var ved at være færdige med deres arbejde. Vi vil følge, hvordan de andre påvirkede projekter og leverandører (PHP, Oracle, Python, Ruby og andre) udruller deres rettelser," udtaler teknologichef for Qualys, Wolfgang Kandek.

Andrew Storms fra nCircle er imponeret over, at Microsoft overhovedet har reageret i løbet af juleperiode, hvor mange virksomheder simpelthen lukker ned.

"Torsdagens hasterettelse er årets første og bryder hvad, der ellers ville have været en perfekt gennemførelse af Microsofts opdateringsskema for 2011. Jeg er sikker på, at der var nogle folk på Microsofts sikkerhedsteam, der ellers var ved at finde champagnen frem for at skåle for et vellykket år," siger Storms.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere