Artikel top billede

Internet Explorer taber terræn til rival-browser

Det er hårde tider for Microsofts browser, Internet Explorer, der taber terræn til især én rivaliserende browser.

Computerworld News Service: Efter en måneds pause væltede Microsofts Internet Explorer i december tilbage på sin nedadgående tendens i forhold til brugsandele.

Browseren afsluttede året i et nyt lavpunkt, hvilket gør det sandsynligt, at dens brugsandel falder under 50 procent allerede til marts.

Internet Explorer mistede 0,8 procentpoint i sidste måned og endte med en andel på 51,9 procent, viser tal fra Net Applications.

Browseren mistede således over syv procentpoint af sit greb i markedet i løbet af 2011.

Ifølge Net Applications holdt Internet Explorer dog stand i november, der var den eneste måned i løbet af året, hvor browseren ikke mistede andele.

Googles Chome vandt mest ved Internet Explorers nedgang og voksede med 0,9 procentpoint til dens hidtil højeste andel på 19,1 procent.

Snart 20 procent af markedet

Chrome ser således nu ud til at nå 20 procent af markedet enten i denne måned eller til februar.

Som Microsoft har haft for vane det meste af 2011, har selskabet ikke kommenteret Internet Explorers fortsatte samlede nedtur, men henviser i stedet til version 9's gode præstation på Windows 7.

Selskabet har gentagne gange hævdet, at det kun er opgørelserne for præcist denne versionskombination af browser og styresystem, der rigtigt tæller.

Roger Capriotti, der er chef for markedsføringen af Internet Explorer, udtaler i et blogindlæg 30. december:

"Baseret på dataene hidtil fra december glæder det os at kunne sige, at IE9 ... snart overtager topplaceringen fra IE8 på Windows 7, hvor brugsandelen forventes i denne måned at ende på næsten 25,6 procent."

Hverken Microsoft eller Net Applications - der ikke offentliggør sin browserstatistisk fordelt på styresystemer - har offentliggjort de endelige opgørelser for december over Internet Explorer 9's brugsandel på Windows 7.

Chrome snupper, hvad Firefox og IE taber

Samlet set på alle styresystemer sad Internet Explorer 9 på 11,5 procent af browsermarkedet i december, hvilket er 1,2 procentpoint mere end i november.

Internet Explorer 8 var fortsat Microsofts langt mest populære browser med en andel på 27,3 procent af alle anvendte browsere, hvilket samtidigt udgør over det halve af den samlede brugsandel for alle versioner af Internet Explorer.

Også andre versioner af Microsofts browser mistede andele i december: Internet Explorer 7 faldt til 4,8 procent, mens Internet Explorer 6, som Microsoft har forsøgt at yde aktiv dødshjælp siden 2009, faldt til 7,3 procent.

Automatiske opdateringer

Microsofts beslutning for nylig om automatisk at opgradere ældre version af Internet Explorer vil sandsynligvis betyde, at anvendelsen af Internet Explorer 6 og 7 falder yderligere i løbet af 2012 til fordel for Internet Explorer 8 og 9, men det er for tidligt at sige, om dette initiativ vil dæmme op for det samlede fald i anvendelsen af Internet Explorer.

Chrome har høstet det meste af, hvad Internet Explorer og Mozillas Firefox mistede sidste år, og har således øget sin brugsandel med 8,8 procentpoint i løbet af 2011.

Firefox faldt med 0,3 procentpoint i december og med 1,9 procentpoint for hele året og afsluttede 2011 med en rekordlav andel på 21,8 procent.

Firefox vil ifølge Net Applications miste sin andenplads til Chrome i marts, hvis tendensen i firmaets data for de to browsere fortsætter. (Ifølge tallene fra det konkurrerende webanalysefirma StatCounter har Chrome dog allerede overhalet Firefox.)

Første væsentlige forøgelse i et år

Desuden forblev Apples Safari på fem procent i december, mens Opera Softwares Opera vandt 0,1 procentpoint, hvilket er browserens første væsentlige forøgelse i over et år, og afsluttede året med en andel på 1,7 procent.

Net Applications bygger sin statistik om browseranvendelse på data indhentet fra over 160 millioner unikke besøgende på over 40.000 websites, som firmaet monitorerer for klienter.

Man kan finde mere udførlig browserstatistik på firmaets website.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.