BREAKING:IT Relation køber mægtige Itadel

Artikel top billede

Nianet lander vigtig kæmpe-ordre for næsen af TDC

TDC må aflevere vigtig kæmpe-leverance til elselskabernes netselskab, Nianet. "Møgærgeligt," siger TDC.

De danske elselskabers Nianet overtager opgaven som leverandør af internetforbindelser til statens selskaber, som TDC tidligere har siddet på, skriver Børsen.

Det betyder ifølge avisen, at Nianet i de kommende fire år skal levere internet til blandt andet alle ministerier, politiet, forsvaret og Skat.

Opgaven har været i udbud, og her har Nianet dumpet prisen ganske betragteligt i forhold til det niveau, som TDC ellers har opereret med.

Aftalen er ifølge Børsen 80-90 millioner kroner værd.

Direktør for TDC Erhverv, Per Stig Andersen, siger til Børsen, at det er 'møgærgerligt,' at selskabet ikke genvinder opgaven.

Han erkender dog, at TDC ikke kunne følge med på prisen.

"Vi er gået så langt ned i pris, som vi kunne, men det var ikke nok," siger han til Børsen.

Han henviser til, at TDC ikke frit kan byde en pris, da selskabet er markedsleder og derfor underlagt konkurrencemæssige begrænsninger.

Nianet er ganske tilfreds med at have vundet opgaven. Selskabet mener, at der er tale om en blåstempling.

"Vi er dermed et reelt alternativ til de etablerede teleselskaber. Vi kan bruge denne aftale til at sælge os selv som et selskab over for andre store kunder," siger Rasmus Helmich, der er administrerende direktør for Nianet, som ejes af 17 elselskaber.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
IT Relation på opkøbstogt: Itadel er femte opkøb på blot seks måneder: Nærmer sig nu omsætning på halvanden milliard kroner
Itadel med mere end 300 medarbejdere bliver IT Relation femte opkøb siden december. Med købet nærmer IT Relations sig en omsætning på halvanden milliarder kroner og runder nu 1.000 medarbejdere.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.