Artikel top billede

Bornholmsk Polsag-kritik tages op i Folketinget

Bornholmsk utilfredshed med it-systemet Polsag havner nu på ministerens bord.

Læs også:

Frustrerede betjente: Rigspolitichef skal se på Polsag

Sagen om de bornholmske betjente og medarbejdere i Bornholms Politikreds, der trues på trivslen af det fejlramte it-system fra CSC bliver nu taget op i Folketinget.

Oppositionspolitikeren Dennis Flydtkjær, der er it-ordfører for Dansk Folkeparti, rejser nemlig i flere såkaldte paragraf 20-spørgsmål problemet overfor justitsminister Morten Bødskov (S).

Dennis Flydtkjær spørger blandt andet ministeren om, hvad han vil gøre ved det dårlige arbejdsmiljø, som Polsag ifølge en frisk arbejdspladsvurdering har påført medarbejderne på Bornholm.

Rapporter efterlades tomme

Betjente og andre medarbejdere i kredsen har i mere end et år ageret prøveklud for det nye it-system, uden at en række udfordrende problemer er løst.

Heller ikke en nylig opdatering af systemet har angiveligt ført til store forskelle. Især driller integrationen mellem tekstbehandlingsprogrammet Word og det Captiva-baserede system i dagligdagen.

Et af problemerne er, at indhold i rapporter simpelthen kan forsvinde og efterlader dokumenterne tomme.

Tager problemerne med hjem

Dennis Flydtkjær beder desuden om justitsministerens holdning til, at "at problemerne med politiets nye it-system, Polsag, er så grelle, at stort set samtlige betjente i Bornholms Politikreds lider af psykisk dårligt arbejdsmiljø, stress og mistrivsel i fritiden, hvilket en arbejdspladsvurdering af arbejdsmiljøet i politikredsen viser."

Formanden for Bornholms Politiforening, Henrik Schwarz har tidligere beskrevet udfordringerne med systemet overfor Computerworld.

Problemerne med Polsag har fået Rigspolitiet til at sætte den videre udrulning af systemet til resten af landet på stand-by, mens Rigspolitiet afventer resultatet af en ekstern undersøgelse af systemets kvalitet.

Bornholmerne vil fredag forelægge Rigspolitiets øverste chef, Jens Henrik Højbjerg, et oplæg om deres erfaringer med brugen af Polsag.

Ukendt udgift og forsinkelse

Dennis Flydtkjær har tidligere spurgt ministeren om en ny status på det stormomsuste it-projekt, som ifølge en ældre opgærelse fra august 2010 havde nået en pris på 425 millioner kroner.

Det var en overskridelse af budgettet med 92 procent, mens forsinkelsen var nået op på 14 måneder.

Men blandt andet det spørgsmål fik Dennis Flydtkjær først svar på efter så lang tid, at han nu har klaget til Folketingets Præsidium over den lange svartid.

Læs også:

Frustrerede betjente: Rigspolitichef skal se på Polsag
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.