Artikel top billede

Bornholmsk Polsag-kritik tages op i Folketinget

Bornholmsk utilfredshed med it-systemet Polsag havner nu på ministerens bord.

Læs også:

Frustrerede betjente: Rigspolitichef skal se på Polsag

Sagen om de bornholmske betjente og medarbejdere i Bornholms Politikreds, der trues på trivslen af det fejlramte it-system fra CSC bliver nu taget op i Folketinget.

Oppositionspolitikeren Dennis Flydtkjær, der er it-ordfører for Dansk Folkeparti, rejser nemlig i flere såkaldte paragraf 20-spørgsmål problemet overfor justitsminister Morten Bødskov (S).

Dennis Flydtkjær spørger blandt andet ministeren om, hvad han vil gøre ved det dårlige arbejdsmiljø, som Polsag ifølge en frisk arbejdspladsvurdering har påført medarbejderne på Bornholm.

Rapporter efterlades tomme

Betjente og andre medarbejdere i kredsen har i mere end et år ageret prøveklud for det nye it-system, uden at en række udfordrende problemer er løst.

Heller ikke en nylig opdatering af systemet har angiveligt ført til store forskelle. Især driller integrationen mellem tekstbehandlingsprogrammet Word og det Captiva-baserede system i dagligdagen.

Et af problemerne er, at indhold i rapporter simpelthen kan forsvinde og efterlader dokumenterne tomme.

Tager problemerne med hjem

Dennis Flydtkjær beder desuden om justitsministerens holdning til, at "at problemerne med politiets nye it-system, Polsag, er så grelle, at stort set samtlige betjente i Bornholms Politikreds lider af psykisk dårligt arbejdsmiljø, stress og mistrivsel i fritiden, hvilket en arbejdspladsvurdering af arbejdsmiljøet i politikredsen viser."

Formanden for Bornholms Politiforening, Henrik Schwarz har tidligere beskrevet udfordringerne med systemet overfor Computerworld.

Problemerne med Polsag har fået Rigspolitiet til at sætte den videre udrulning af systemet til resten af landet på stand-by, mens Rigspolitiet afventer resultatet af en ekstern undersøgelse af systemets kvalitet.

Bornholmerne vil fredag forelægge Rigspolitiets øverste chef, Jens Henrik Højbjerg, et oplæg om deres erfaringer med brugen af Polsag.

Ukendt udgift og forsinkelse

Dennis Flydtkjær har tidligere spurgt ministeren om en ny status på det stormomsuste it-projekt, som ifølge en ældre opgærelse fra august 2010 havde nået en pris på 425 millioner kroner.

Det var en overskridelse af budgettet med 92 procent, mens forsinkelsen var nået op på 14 måneder.

Men blandt andet det spørgsmål fik Dennis Flydtkjær først svar på efter så lang tid, at han nu har klaget til Folketingets Præsidium over den lange svartid.

Læs også:

Frustrerede betjente: Rigspolitichef skal se på Polsag




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere






Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.