Artikel top billede

Plagede Polsag-betjente: Nu kommer der afklaring

Rigspolitichefen lover afklaring om Polsag indenfor uger. Han finder situationen beskæmmende og skræmmende.

Beskæmmende og skræmmende.
 
Det er nogle af de ord, som rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg angiveligt anvender om it-situationen hos de bornholmske betjente, der nu i et år har brugt det CSC-udviklede it-system Polsag.

Medarbejderne hos Bornholms Politi orienterede som planlagt fredag rigspolitichefen om deres oplevelser med it-systemet, som trods opdateringer stadig får indholdet af rapporter til at forsvinde og påvirker trivslen og effektiviteten negativt.

Ifølge formanden for Bornholms Politiforening, Henrik Schwarz, var det dermed tydeligt, at det lykkedes medarbejderne at trænge igennem til rigspolitichefen i forbindelse med hans besøg på Bornholm.

Blev præsenteret for system

"Han gav udtryk for, at han er meget overrasket over, hvor slemt det står til. Han beklagede og fortalte, at han synes at det er meget beskæmmende, det vi har måttet gennemgå," siger Henrik Schwarz.

"Samtidig sagde han, at det er en lidt skræmmende oplevelse at høre, hvad vi har været udsat for," siger Henrik Schwarz.

Henrik Schwarz fortæller, at betjentene ikke på forhånd havde forventet, at rigspolitichefen ville trække stikket på det udskældte it-system under fredagens besøg på Bornholm.

Men de er glade for, at rigspolitichefen kunne love dem snarlig afklaring. 

Rigspolitichefen orienterede nemlig under besøget de bornholmske politimedarbejdere om, at en ekstern undersøgelse af systemet, der har været i gang i ni måneder, nu har nået sin endelige fase.

Vil tage stilling

"Vi har været i gang i mange måneder sammen med eksterne konsulenter. Vi er i sidste fase. Så indenfor de kommende uger vil vi tage endelig stilling til, hvad der skal ske videre," sagde Jens Henrik Højbjerg til TV2 Bornholm. 
 
"Vi vil her i den kommende tid arbejde meget, meget hårdt på at finde ud af, hvordan vi skal komme videre," sagde han også til tv-stationen.

Rigspolitichefens budskab til betjentene glæder formanden for Bornholms Politiforening, Henrik Schwarz.

"Så må vi lige bide tænderne sammen et par uger til og håbe på, at der er en afklaring på Polsag, som vi også kan stille os til tåls med, " siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen