Artikel top billede

Foto: Torben Klint

Betjente: Så slemt står det til med vores it-system

Danske betjente er efter et år med it-systemet Polsag mere bekymrede end nogensinde. Se her, hvor slemt det står til.

Polsag er ikke modent.
 
Sådan siger formand for Bornholms Politiforening, Henrik Schwarz, om det it-system fra CSC, som omkring 80 medarbejdere i deres daglige arbejde hos Bornholms Politi nu har benyttet i lidt mere end et år.
 
"Det er stadigvæk et system, som er mangelfuldt og som stadig ikke er klar til en større politikreds," siger Henrik Schwarz. 
 
Som en lungebetændelse
Polsag blev senest opdateret i december, hvilket har løst nogle af problemerne, mens nye er opstået, fortæller Henrik Schwarz. 

"Da der jo ikke er sket nogen forbedringer med Polsag, så får vi ikke mulighed for at løsne op for tingene. Derfor bliver bekymringerne stærkere og mere udbredte. Systemet er jo ikke rettet op og er ikke mere anvendeligt, end det var for ni måneder siden," siger Henrik Schwarz til Computerworld. 
 
Han sammenligner situationen med en lungebetændelse, som uden behandling bliver værre og værre.
 
"It-systemet bekymrer os efterhånden mere, end det har gjort tidligere," siger han.  
 
Han fortæller, at politiforeningen først og fremmest er bekymret for medlemmernes trivsel og psykiske arbejdsmiljø, fordi it-systemet påvirker arbejdsmiljøet negativt.
 
"Der er tre ting, der bekymrer os: Vores medarbejderes trivsel. Om det her system nogensinde kommer til at virke. Og hvad tidshorisonten er til, at disse fejl bliver rettet, så vi har noget som kan bruges, uden at det påvirker medarbejdernes arbejdsdag," siger Henrik Schwarz.  
 
Knas med Word-integration
Det elektroniske sagsbehandlingssystem blev sat i drift på Bornholm i december 2010 og har været ramt af massive fejl.

Især omkring hastigheden af systemet og integrationen af tekstbehandling. Et værktøj, der er vigtigt til betjentenes daglige arbejde med efterforskning og rapportbehandling.
 
Samtidig er systemet for besværligt at bruge for betjentene, har formanden tidligere fortalt til politifolkenes fagblad
 
"Vi har stadig generelle problemer omkring hele Word-integrationen," siger han i dag, fire måneder senere.

Forsinkelse på forsinkelse

Rigspolitiet udsatte sidste år det stormomsuste it-system hele to gange.

Først fra den 1. juni til starten af september - senere på ubestemt tid.

Derefter lod Rigspolitiet eksterne specialister gennemhegle kvaliteten af Polsag.  

Forud var den den videre udrulning i resten af landet sat på stand-by. 
 
Ikke klar til jyderne
Andet trin i raketten er Midt- og Vestjysk politikreds, der er 10 gange større end Bornholms Politikreds og som har langt flere sager at håndtere i forhold til politiarbejdet. 

På Bornholm fortæller Henrik Schwarz at de mange fejl. der stadig er ved systemet. har betydning for betjentenes arbejdsindsats.
 
"Det betyder jo, at kollegernes effektivitet på deres arbejde bliver nedsat. Det påvirker deres psykiske arbejdsmiljø omkring stress og arbejdsglæde," siger han.

Du kan læse mere om skandale-projektets omtumlede historie her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen
Apples Airtags er uhyre effektive og lette at anvende - og det giver grund til bekymring.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.