Artikel top billede

Foto: Torben Klint

Betjente: Så slemt står det til med vores it-system

Danske betjente er efter et år med it-systemet Polsag mere bekymrede end nogensinde. Se her, hvor slemt det står til.

Polsag er ikke modent.
 
Sådan siger formand for Bornholms Politiforening, Henrik Schwarz, om det it-system fra CSC, som omkring 80 medarbejdere i deres daglige arbejde hos Bornholms Politi nu har benyttet i lidt mere end et år.
 
"Det er stadigvæk et system, som er mangelfuldt og som stadig ikke er klar til en større politikreds," siger Henrik Schwarz. 
 
Som en lungebetændelse
Polsag blev senest opdateret i december, hvilket har løst nogle af problemerne, mens nye er opstået, fortæller Henrik Schwarz. 

"Da der jo ikke er sket nogen forbedringer med Polsag, så får vi ikke mulighed for at løsne op for tingene. Derfor bliver bekymringerne stærkere og mere udbredte. Systemet er jo ikke rettet op og er ikke mere anvendeligt, end det var for ni måneder siden," siger Henrik Schwarz til Computerworld. 
 
Han sammenligner situationen med en lungebetændelse, som uden behandling bliver værre og værre.
 
"It-systemet bekymrer os efterhånden mere, end det har gjort tidligere," siger han.  
 
Han fortæller, at politiforeningen først og fremmest er bekymret for medlemmernes trivsel og psykiske arbejdsmiljø, fordi it-systemet påvirker arbejdsmiljøet negativt.
 
"Der er tre ting, der bekymrer os: Vores medarbejderes trivsel. Om det her system nogensinde kommer til at virke. Og hvad tidshorisonten er til, at disse fejl bliver rettet, så vi har noget som kan bruges, uden at det påvirker medarbejdernes arbejdsdag," siger Henrik Schwarz.  
 
Knas med Word-integration
Det elektroniske sagsbehandlingssystem blev sat i drift på Bornholm i december 2010 og har været ramt af massive fejl.

Især omkring hastigheden af systemet og integrationen af tekstbehandling. Et værktøj, der er vigtigt til betjentenes daglige arbejde med efterforskning og rapportbehandling.
 
Samtidig er systemet for besværligt at bruge for betjentene, har formanden tidligere fortalt til politifolkenes fagblad
 
"Vi har stadig generelle problemer omkring hele Word-integrationen," siger han i dag, fire måneder senere.

Forsinkelse på forsinkelse

Rigspolitiet udsatte sidste år det stormomsuste it-system hele to gange.

Først fra den 1. juni til starten af september - senere på ubestemt tid.

Derefter lod Rigspolitiet eksterne specialister gennemhegle kvaliteten af Polsag.  

Forud var den den videre udrulning i resten af landet sat på stand-by. 
 
Ikke klar til jyderne
Andet trin i raketten er Midt- og Vestjysk politikreds, der er 10 gange større end Bornholms Politikreds og som har langt flere sager at håndtere i forhold til politiarbejdet. 

På Bornholm fortæller Henrik Schwarz at de mange fejl. der stadig er ved systemet. har betydning for betjentenes arbejdsindsats.
 
"Det betyder jo, at kollegernes effektivitet på deres arbejde bliver nedsat. Det påvirker deres psykiske arbejdsmiljø omkring stress og arbejdsglæde," siger han.

Du kan læse mere om skandale-projektets omtumlede historie her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Sådan får du innovationen til at blomstre i din virksomhed: "Det bliver gjort forkert i 90 procent af tilfældene"
For at ramme plet med digitale løsninger er innovation afgørende, og det flyvske begreb er noget, der bør gribes systematisk an. "Innovation er ikke lig med post-its. Man skal både arbejde med kulturen, tankegangen og værktøjskassen," siger Thomas Ove Rasmussen, innovationsdirektør i Trifork.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kroner og ører: Sådan udregner du værdien af din sikkerhedsindsats
I dette whitepaper får du redskaber til at fastsætte den konkrete værdi af virksomhedens sikkerhedsindsats, som du kan præsentere for topledelse og bestyrelse.