2M-selskab trak Imacon ned

Imacon, producent af digitale bagstykker til kameraer, har indkasseret det største underskud nogensinde. Selskabet har droppet den teknologi, som blev erhvervet med købet af 2M-selskabet Color Crisp i marts 2000, og en relancering af koncernens kamerakoncept skal få virksomheden tilbage på ret køl.

Imacon, der producerer digitale kamerabagstykker og scannere, har droppet den teknologplatform, selskabet erhvervede i marts 2000.

Dengang betalte Imacon omkring 11 millioner kroner for 2M-selskabet Color Crisp, der også producerede digitale kamerabagstykker.

Efter et skuffende regnskab har Imacon nu nedskrevet værdien af Color Crisp til nul kroner.

Nedskrivningen skyldes, at Imacon har valgt at droppe den teknologiplatform, som Color Crisp byggede på, for i stedet at satse på et nyt mobilitetskoncept.

- Hidtil skulle kamerabagstykkerne være forbundet til en computer, når fotografen trykkede på udløseren. Med vores nye produktlinie har fotograferne en transportabel harddisk monteret i bæltet og har på den måde frigjort sig fra computeren, forklarer direktør Tom Olesen hos Imacon.

Fordobling af salget i år

Imacon har brugt omkring 15 millioner kroner på udviklingen af den nye produktlinie, og lanceringen vil ifølge Tom Olesen sparke omsætningen i vejret og sikre overskud igen.

Imacon A/S Årsregnskab
Millioner kroner2002/20032001/2002
Omsætning111,5149,3
Resultat af primær drift (EBIT)-12,72,6
Resultat før skat -21,6-1,3
Resultat-15,1-1,3
Egenkapital17,730,9
Antal ansatte7782
I det forgangne regnskabsår fik Imacon for første gang i selskabets otte-årige historie et underskud på driften. Det smittede også af på bundlinien, der endte på minus 15,1 millioner kroner.

Uden at gå for meget i detaljer oplyser Tom Olesen, at omsætningen i indeværende kalenderår allerede er mere end dobbelt så stort som i det netop afsluttede regnskabsår, hvor den landede på 111,5 millioner kroner. Det var 25 procent lavere end året før.

Tom Olesen vurderer på den baggrund, at Imacon igen er en overskudsgivende forretning.

Over 90 procent af selskabets omsætning stammer fra eksport. Omkring 40 procent af salget går til USA, mens både Europa og de fremmeligste lande i Asien tegner sig for omkring 30 procent.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere