Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Kartoffelpenge spirer i århusiansk IT-firma

Dynamic Systems giver konkurrenterne på markedet for content management-systemer baghjul. Århus-firmaet har fordoblet omsætningen, og der er millionoverskud. Dermedc beviser dermed ledelsen sit værd over for investoren, kartoffel-producenten Ole Flensted.

Det lille århusianske IT-selskab Dynamic Systems har på få år overhalet alle konkurrenterne på markedet for systemer til styring af web-indhold, content management.

Dynamic Systems har solgt flere licenser og har større overskud end de øvrige spillere på det danske content management-marked.

Århus-selskabet bruttoavance er næsten fordoblet til 10 millioner kroner, viser det netop offentliggjorte regnskab.

Ifølge Computerworld Onlines oplysninger fik selskabet en omsætning i det forgangne år på omkring 12 millioner kroner, hvoraf over tre millioner kroner stammer fra licensindtægter.

Selskabet er stiftet af Christian Beer og Nicolai Pedersen. De har Ole Flensted, fabrikant af kartoffelprodukter, som medinvestor. Han for længst fået sin investering i det lille århusianske selskab hjem, men Flensted sidder stadig med ved bestyrelsesbordet med en ejerandel på 33 procent af aktierne.

Overskudsgrad omkring 20 pct.

Selskabets overskud før skat er vokset fra en halv million til 2,3 millioner kroner, og med en overskudgrad på lige under 20 procent adskiller selskabet sig fra de nærmeste konkurrenter, der tæller selskaber som Synkron, Tangora, Sitecore og Composite.

Ifølge selskabets administrerende direktør, Christian Beer, har Dynamic Systems solgt over 850 licenser til produktet, der giver virksomheder mulighed for at bygge og styre indhold på hjemmesider, intranet og ekstranet - alt sammen via en browser.

Til sammenligning oplyser Synkron på firmaets hjemmesider, at der er installeret mere end 600 synkron-systemer hos danske kunder. Synkron oplyser ikke omsætning i selskabets senest offentliggjorte regnskab, der viste et underskud på 4,5 millioner kroner.

Dynamic Systems A/S Årsregnskab
Millioner kroner2002/20032001/2002
Bruttoresultat10,05,0
Resultat af primær drift (EBIT)2,30,5
Resultat før skat 2,20,4
Resultat1,50,3
Egenkapital2,30,8
Antal ansatte2012
- Vi er meget godt tilfreds med årets resultat, og vi forventer en yderligere vækst i omsætning i indeværende år, siger Christian Beer, der arbejder på at fastholde en tilsvarende overskudsgrad i fremtiden.

Nyder godt af branche-bøvl

I branchen for content management-systemer har der længe været udsigt til en kraftig konsolidering. Men hidtil er det kun et par af de store selskaber, der er blevet ramt.

Sidste år blev Tangora rekonstrueret, og tidligere i år gik Web500 konkurs. Aktiviteterne fortsætter dog for begge af de to selskaber. I mellemtiden nyder selskaber som Dynamic Systems godt af den megen usikkerhed, der opstår i kølvandet på rekonstruktioner og konkurser.

- Det er klart, at det gavner os, når der sker sådan noget i markedet. Konkret mærker vi det ved, at potentielle kunder spørger til vores nøgletal som et led i at afsøge markedet for leverandører. Finder de to produkter, der lever op til deres krav, bliver det pludselig vigtigt, hvordan selskabets økonomi ser ud, vurderer Christian Beer.

Samtlige leverandører af content management-systemer sælger primært gennem et partnernetværk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere