Ny Microsoft-satsning fra Orange

Med kun 5000 solgte udgaver af den kritiserede første version af Microsoft-telefonen SPV fra Orange forsøger teleselskabet nu at kickstarte kundernes dataforbrug med to nye smartphones.

Teleselskabet Orange sender senere på måneden to nye smart-phones på markedet, der skal sparke kundernes dataforbrug i vejret.

- Vi har en målsætning om, at 25 procent af vores omsætning i 2005 skal komme fra datatrafik og services, og de telefoner og tjenester, vi lancerer i dag, skal gå forrest og drive den efterspørgsel, siger Richard Moat, direktør for det danske Orange-selskab.

Hidtil er det imidlertid kun lykkedes Orange at sælge 5000 eksemplarer af den første smart-phone med Microsoft-software, SPV, på det danske marked. Richard Moat erkender, at det isoleret set ikke er et stort tal, men han er alligevel stolt.

- Ser man det i forhold til befolkningsantallet, er Danmark det land, hvor salget af SPV'en er gået bedst. Herhjemme stammer omkring 15 procent af vores omsætning fra salg af data og services, mens andelen for resten af Orange-gruppen ligger på omkring 11 procent, oplyser Richard Moat.

Han ønsker dog ikke at komme med noget bud på, hvor stort salget af de nye smartphones skal være, for at Orange kan strække armene i vejret.

Et af kritikpunkterne ved den første version af SPV-telefonen var, at programmerne og tjenesterne var meget langsomme.

Med anden version af SPV-telefonen, SPV E200, der er baseret på det nye Microsofts smartphone 2003 operativ-system, skal man ifølge Orange være mere end opmærksom for overhovedet at opdage timeglasset, når man bruger telefonens mange funktioner.

Erotik og dating

Oranges tilbud på indhold til de nye telefoner findes på en fællesportal, som alle Orange-kunder med en moderne telefon - ikke blot SPV'en - får adgang til.

Eksempelvis skal nyheder fra TV2, erotisk indhold, dating-tjenester, spil og vejvisning fra Krak skubbe brugen af datatjenester i vejret.

Prisen for den nye udgave af SPV-telefonen er 3.499, hvis man vel at mærke tegner et Orange-abonnement - ellers er prisen det dobbelte.

Hidtil har 22 procent af alle SPV-ejerne ikke forsøgt at gå på nettet med deres SPV-telefon, og den procentsats vil Orange have banket nedad.

Recepten fra Orange hedder blandt andet en bedre brugergrænseflade og en gennemskuelig prispolitik på indholdet og trafikken.

Blandt andet derfor gør Orange GPRS-abonnement til standard inden udgangen af året, og det er ifølge Orange slet ikke usandsynligt, at priserne for at bruge GPRS også får en tak nedad i den forbindelse.

Richard Moat vil dog ikke love, at prisen bliver lige så lav som GPRS-prisen hos discountselskaberne Telmore og CBB Mobil, der tager ti kroner per megabyte.

Udover den nye SPV E200-telefon lancerer Orange i Danmark som det eneste Orange-land i verden en smartphone fra Motorola, V500, til 1899 kroner, hvis man tegner Orange-abonnement. Den telefon baserer sig dog ikke på Microsofts mobilstyresystem, men derimod på styresystemet fra konkurrenten Symbian.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance – i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere