Peregrine skåret til marven i Danmark

Softwareselskabet Peregrine har fyret samtlige danske ansatte på nær én. Selskabets seneste regnskab viser et underskud på over 20 millioner kroner, og kun en voldsom kapitalindsprøjtning her og nu kan redde resterne.

Mens det amerikanske moderselskabet Peregrine slikker sårene efter at være kommet ud af en betalingsstandsning, bløder softwareselskabets danske datter stadig voldsomt.

På et år er antallet af ansatte i den danske forretning skåret fra 28 til kun en enkelt, og pengene fosser fortsat ud af kassen.

Således faldt softwareselskabets salg med en tredjedel i seneste regnskabsår. Det gav et underskud på 21,5 millioner - hvilket ledelsen anser for "ikke tilfredsstillende".

De eksisterende danske kunder bliver fremover betjent af eksterne samarbejdspartnere eller via et søsterkontor i Storbritannien.

Reddet ud af betalingsstandsning

Moderselskabet blev sidste år involveret i en regnskabsskandale af de helt store, da det kom frem, at ledelsen havde pumpet regnskaberne med 3,4 milliarder kroner fordelt over 11 kvartalsregnskaber.

Peregrine gik i betalingsstandsning og forsøgte at redde stumperne ved blandt andet at sælge det nyerhvervede selskab Remedy til BMC Software for 2,6 milliarder kroner.

I august i år lykkedes det så moderselskabet at komme ud af betalingsstandsningen, og dermed mener den danske ledelse, at vejen er banet for en reetablering af det danske selskabs kapital.

Således fremgår det af beretningen for det danske selskab, at moderselskaber er klar til at reetablere selskabets egenkapital, der er i underskud med 30 millioner kroner, og om nødvendigt tilføre ny likviditet.

Håndsrækningen fra USA skal blandt andet komme i form af en konvertering af gæld til moderselskabet, som danske Peregrine skylder 24 millioner kroner.

Klar til vækst

Med den voldsomt tilrettede organisation af det danske selskab, der fremover blot består af en enkelt sælger på en kontorhotel-adresse, mener ledelsen at være gearet til vækst.

Selskabet oplyser i årsrapporten, at indtægter fra allerede eksisterende servicekontrakter kan dække alle omkostningerne, og at der er opnået overskud i indeværende regnskabsår.

Revisorerne har dog ikke fundet tilstrækkelig dokumentation til at kunne godkende regnskabet uden forbehold.

Det skyldes blandt andet, at det ikke ligger fast, hvilke konsekvenser den amerikanske regnskabsskandale og efterfølgende betalingsstandsning får for det danske selskabs nøgletal for tidligere år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2024

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. juni 2024 | Læs mere


Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

13. juni 2024 | Læs mere


Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere