Stifter forlader dansk sikkerhedsfirma

Uenighed om den fremtidige strategi tvinger det danske sikkerhedsselskab Netsecures stifter, Frederik Helweg-Larsen, til at forlade sit eget selskab. Hensynet til virksomhedens nuværende kunder afholder ham fra at købe sine partnere ud.

Det danske sikkerhedsfirma Netsecure har mistet sin stifter og administrerende direktør, Frederik Helweg-Larsen, der forlader selskabet med udgangen af året.

Bruddet kommer, fordi Frederik Helweg-Larsen ikke kunne blive enige med sine to partnere i det tre år gamle selskab om den fremtidige strategi.

Netsecure lever af at rådgive kunderne i sikkerhedsspørgsmål og af at forhandle produkter fra forskellige sikkerhedsleverandører.

Og det var blandt andet uenighed om samarbejdet med de mange leverandører, der gjorde udslaget, oplyser den tidligere stifter.

- Derudover har vi ikke det samme ambitionsniveau. Jeg vil gerne udvide forretningen og finde nye områder at kaste min energi over, og jeg har aldrig været særlig god til bare at vedligeholde den eksisterende forretning, siger Frederik Helweg-Larsen.

Opgav at købe partnere ud

Han har solgt sin aktiepost i selskabet til sine to partnere.

- Jeg havde overvejet at købe mine partnere ud, for det er aldrig rart at skulle forlade noget, man selv har stiftet, men her og nu ville det gå ud over en række kundeprojekter, og det ønskede jeg ikke, siger Frederik Helweg-Larsen.

Han ønsker ikke at løfte sløret for, hvor meget han har fået for sine aktier i selskabet, der har fem på lønningslisten og i 2002 var tæt på at gå i nul med et underskud på få tusinde kroner.

Det er ikke første gang, Frederik Helweg-Larsen går fra en virksomhed efter uenighed om den fremtidige strategi.

Forlod sikkerhedsdistributør

I 1999 forlod han jobbet som administrerende direktør hos sikkerheds-distributøren Swan Distribution.

- Jeg mener ikke, jeg rastløs, nærmere meget ambitiøs, siger ex-direktøren, der endnu ikke har besluttet, hvad fremtiden skal byde på jobmæssigt.

Han erstattes af Tore Fribert, der udover sin baggrund i sikkerhedsbranchen har en merkantil uddannelse.

- Jeg har, siden jeg blev ansat i Netsecure, befundet mig godt med virksomhedens grundlæggende profil. Det bliver spændende at fortsætte Frederiks arbejde, og jeg ser frem til opgaven, lyder det fra den kommende administrerende direktør.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere