Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

iPhone-ejere i oprør: Apple ignorerer vores problem

En opdatering af iOS-styresystemet på iPhone har medført en storm af utilfredse brugere med tekniske problemer.

Læs også:

iOS 5 og iCloud: Se dommen over Apples nyheder

Lige siden Apple i oktober udsendte iOS 5 til iPhone og iPad i oktober sidste år, har brugere oplevet problemer med at få forbindelse til trådløse WiFi-netværk.

Selvom det nu er mere end fire måneder siden, og selvom Apple siden har udsendt iOS 5.0.1., der skulle rette en række problemer, ser det fortsat ud til, at mange brugere har WiFi-problemer.

Et kig i Apples eget debat-forum på tråden iPhone Wi-Fi not working after iOS 5 update viser således, at den er set 65.596 gange og har næsten 400 indlæg.

Og problemerne eksisterer stadig.

"Før jeg opgraderede til iOS 5, virkede alt fint. Efter opgraderingen virker min iPhones WiFi ikke længere," lyder det seneste brugerindlæg.

De fleste har problemer

Der er tilsyneladende delte oplevelser af, om problemerne kun eksisterer i de ældre iPhone-modeller.

I hvert fald er der mange indlæg fra ejere af iPhone 3GS og iPhone 4, mens 4S tilsyneladende ikke har WiFi-problemer.

"Jeg giver op. Apple vil aldrig indrømme, at det var deres fejl. Jeg har smidt håndklædet og købt en 4S," lyder det i et indlæg på Apples side.

En søgning på Google på WiFi-problemer i iOS 5.0.1. viser, at ganske mange brugere er ramt af problemet.

En afstemning på en Canadisk iPhone-hjemmeside viser blandt andet, at det ud af 537 stemmer er 74 procent, der har problemer.

Flere danske brugere har også henvendt sig til Computerworld med oplevelser af dårlige forbindelser på iPhone eller iPad med iOS 5 eller 5.0.1 .

Her er problemet - og mulig løsning

Læs også:

iOS 5 og iCloud: Se dommen over Apples nyheder

WiFi-problemerne i iOS 5 og 5.0.1. kommer til kende ved alt fra, at brugerne slet ikke kan komme på det trådløse netværk, til at forbindelsen bare er dårlig og ustabil.

Rundt omkring på nettet findes der en række bud på, hvordan man kan løse problemerne.

Et forslag, der går igen, er at man nulstiller iPhonen fuldstændig, så den er helt fri af gamle indstillinger og fungerer som en ny telefon. 

Men heller ikke den - noget besværlige løsning - ser ud til at virke for alle. 

"Det er trist det her. Jeg har flere gange fejret at have fundet løsningen i denne tråd kun for, at det igen ikke virker," skriver en frustreret Apple-bruger således den 18. januar.

"Apple skal tage ansvar"

Mange lufter deres utilfredshed med, at Apple tilsyneladende ikke lytter til WiFi-problemerne eller ikke vil anerkende, at det er iOS, der bærer skylden.

"Jeg sendte dem logs og emails i omkring en uge. Så fortalte teknikieren, at han ikke længere arbejdede på dette problem, og at en anden tekniker ville kontakte os. Jeg hørte aldrig mere," skriver en iPhone-ejer.

"Jeg venter og håber på, at Apple vil erkende det og tage ansvar," lyder et andet indlæg.

WiFi-problemerne er ikke de eneste, der opstod med iOS 5. Således har iPhone 4S været ramt af batteriproblemer, som Apple dog senere har forsøgt at løse med en opdatering.

Efter 5.0.1. blev sendt ud, fortsatte de kritiske røster dog

Læs også:

iOS 5 og iCloud: Se dommen over Apples nyheder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Identificér og håndter sofistikerede sikkerhedsbrud hurtigt og effektivt
Forebyggelse er ikke nok. Sikkerhedsbrud kan og vil ske, og så skal de håndteres hurtigt og effektivt. Men sofistikerede angreb kan holde sig under radaren længe, og de helt rette modsvar være svære at identificere.