Artikel top billede

(Foto: PCWorld)

iPhone-ejere i oprør: Apple ignorerer vores problem

En opdatering af iOS-styresystemet på iPhone har medført en storm af utilfredse brugere med tekniske problemer.

Læs også:

iOS 5 og iCloud: Se dommen over Apples nyheder

Lige siden Apple i oktober udsendte iOS 5 til iPhone og iPad i oktober sidste år, har brugere oplevet problemer med at få forbindelse til trådløse WiFi-netværk.

Selvom det nu er mere end fire måneder siden, og selvom Apple siden har udsendt iOS 5.0.1., der skulle rette en række problemer, ser det fortsat ud til, at mange brugere har WiFi-problemer.

Et kig i Apples eget debat-forum på tråden iPhone Wi-Fi not working after iOS 5 update viser således, at den er set 65.596 gange og har næsten 400 indlæg.

Og problemerne eksisterer stadig.

"Før jeg opgraderede til iOS 5, virkede alt fint. Efter opgraderingen virker min iPhones WiFi ikke længere," lyder det seneste brugerindlæg.

De fleste har problemer

Der er tilsyneladende delte oplevelser af, om problemerne kun eksisterer i de ældre iPhone-modeller.

I hvert fald er der mange indlæg fra ejere af iPhone 3GS og iPhone 4, mens 4S tilsyneladende ikke har WiFi-problemer.

"Jeg giver op. Apple vil aldrig indrømme, at det var deres fejl. Jeg har smidt håndklædet og købt en 4S," lyder det i et indlæg på Apples side.

En søgning på Google på WiFi-problemer i iOS 5.0.1. viser, at ganske mange brugere er ramt af problemet.

En afstemning på en Canadisk iPhone-hjemmeside viser blandt andet, at det ud af 537 stemmer er 74 procent, der har problemer.

Flere danske brugere har også henvendt sig til Computerworld med oplevelser af dårlige forbindelser på iPhone eller iPad med iOS 5 eller 5.0.1 .

Her er problemet - og mulig løsning

Læs også:

iOS 5 og iCloud: Se dommen over Apples nyheder

WiFi-problemerne i iOS 5 og 5.0.1. kommer til kende ved alt fra, at brugerne slet ikke kan komme på det trådløse netværk, til at forbindelsen bare er dårlig og ustabil.

Rundt omkring på nettet findes der en række bud på, hvordan man kan løse problemerne.

Et forslag, der går igen, er at man nulstiller iPhonen fuldstændig, så den er helt fri af gamle indstillinger og fungerer som en ny telefon. 

Men heller ikke den - noget besværlige løsning - ser ud til at virke for alle. 

"Det er trist det her. Jeg har flere gange fejret at have fundet løsningen i denne tråd kun for, at det igen ikke virker," skriver en frustreret Apple-bruger således den 18. januar.

"Apple skal tage ansvar"

Mange lufter deres utilfredshed med, at Apple tilsyneladende ikke lytter til WiFi-problemerne eller ikke vil anerkende, at det er iOS, der bærer skylden.

"Jeg sendte dem logs og emails i omkring en uge. Så fortalte teknikieren, at han ikke længere arbejdede på dette problem, og at en anden tekniker ville kontakte os. Jeg hørte aldrig mere," skriver en iPhone-ejer.

"Jeg venter og håber på, at Apple vil erkende det og tage ansvar," lyder et andet indlæg.

WiFi-problemerne er ikke de eneste, der opstod med iOS 5. Således har iPhone 4S været ramt af batteriproblemer, som Apple dog senere har forsøgt at løse med en opdatering.

Efter 5.0.1. blev sendt ud, fortsatte de kritiske røster dog

Læs også:

iOS 5 og iCloud: Se dommen over Apples nyheder




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere