Artikel top billede

Sådan kommer du hurtigere online med Windows 8

Med Windows 8 bliver det lettere at gå online, når du er på farten.

Microsoft lover at det bliver nemmere at koble sig på mobilt bredbånd og trådløse netværk med det kommende Windows 8.

Det fremgår af Building Windows 8-bloggen.

Fremover behøver man ikke længere installere specielle drivere eller anden software for at koble sig på mobilt bredbånd.

I dag har man typisk et specielt program fra sin teleoperatør for at koble sig på 3G-netværk.

Det bliver anderledes med Windows 8, hvor Microsoft har udviklet en hardwarespecifikation og en fælles driver sammen med branchen.

Denne driver skulle fungere med stort set alle 3G-modemer og holdes konstant opdateret gennem Windows Update.

Microsoft bruger det såkaldte Mobile Broadband Interface Model (MBIM), der er udviklet af USB Implementers Forum (USB-IF).

Kan frit vælge udbyder

Hvis man har et 3G-modem uden binding til én bestemt operatør, kan man også frit vælge udbyder og datapakke direkte i Windows 8, hvorefter de nødvendige indstillinger sendes direkte til modemet.

Det hele administreres gennem kontrolpanelet i Windows 8, hvor man både kan styre forbindelser til trådløse netværk og mobilnettet.

Her kan man også aktivere og deaktivere de enkelte radiochips som WLAN, Bluetooth og 3G, eller skifte dem alle over i flight modus.

Det minder om de funktioner, der kendes fra smartphones.

I egenskaberne for de enkelte forbindelser kan man også se, hvor meget datatrafik der er sendt over den enkelte forbindelse.

Det kan være praktisk, hvis man betaler for en bestemt trafikmængde.

Windows 8 sørger også for at skifte automatisk mellem de forskellige netværk.

Som udgangspunkt foretrækkes WLAN frem for mobilnet.

Hvis Windows 8 finder et trådløst netværk, afbrydes forbindelsen til mobilnettet og modemet slukkes for at spare strøm. Brugeren kan selv oprette en liste over foretrukne netværk.

Desuden skulle det nye operativsystem være i stand til at oprette en WLAN-forbindelse betydelig hurtigere end forgængeren.

Ifølge Microsoft tager det omkring 11 sekunder at genoprette en trådløs netværksforbindelse, når Windows 7 vågner fra dvale-tilstand, mens Windows 8 kan klare det på blot ét sekund.

Typisk er Windows 8 online allerede inden skærmen er tændt.

Windows Update skelner nu mellem de forskellige forbindelsestyper og henter kun opdateringer, hvis man bruger en forbindelse uden trafikbegrænsning.

Det gælder dog ikke for kritiske sikkerhedsopdateringer. Her kan brugeren dog også selv ændre indstillingerne til enhver tid.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere