Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Stort sikkerhedsfirma advarer mod eget produkt

Sikkerhedsfirmaet Symantec advarer brugerne mod at anvende et af firmaets produkter. Se hvilket.

Læs også:
Symantec: Hackere har stjålet vores kildekode

Hackere: Vi har stjålet kildekoden til Norton AntiVirus

Sikkerhedsfirmaet Symantec har tidligere indrømmet, at hackere har fået adgang til kildekoden fra flere af virksomhedens produkter.

Flere af sikkerhedsprodukternes kode er efterfølgende blevet publiceret på nettet.

Det har nu fået Symantec til at advare kunderne mod at anvende programmet pcAnywhere, der benyttes til fjernbetjening af klienter.

Begrundelsen for at man afinstallerer pcAnywhere lyder, at der er en risiko for, at man via kildekoden kan finde sårbarheder i programmet.

I en sikkerhedsrapport fra Symantec (PDF) kan man blandt andet læse, at firmaet anbefaler, at man først benytter pcAnywhere igen, når der er udviklet en opdatering til programmet.
 
Symantec er bekymret for, at der kan udføres man-in-the-middle-angreb, og at angribere derved kan få adgang til hele netværk, hvis uheldet er ude.

Koden væk siden 2006

Det er sandsynligt, at kildekoden blev stjålet helt tilbage i 2006.

I følge Cris Paden, der er talsmand for Symantec, var virksomheden klar over, at der "var en hændelse i 2006", men siger, at "det dengang var usikkert, om kildekode blev stjålet."

Det siger han til Wired.

I starten af dette år udtalte en hacker-gruppe med navnet 'Lords of Dharmaraja', at de havde kildekode til Symantecs produkter.

I forbindelse med den hændelse fortæller Cris Paden, at firmaet har gennemgået logfiler og derfor nu må erkende, at der var tale om, at kildekode nok blev stjålet helt tilbage i 2006.

Han kan ikke fortælle, om der har været sikkerhedsepisoder i forbindelse med en løsslupne kode.

Læs også:
Symantec: Hackere har stjålet vores kildekode

Hackere: Vi har stjålet kildekoden til Norton AntiVirus
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.