Artikel top billede

Børsnotering løfter sløret: Så meget tjener Facebook

Facebooks officielle ansøgning om børsnotering afslører både selskabets gigantiske omsætning og indtjening. Se her, hvor meget stifter Mark Zuckerbergs tjener.

Facebook går på børsen

Efter lang tids venten er Facebook nu endegyldigt på vej mod en børsnotering.

Selskabet indleverede onsdag de indledende ansøgninger til en kommende børsnotering, som Facebook venter vil indbringe fem milliarder dollar - godt 28 milliarder kroner.

De afslørede samtidig selskabets helt fænomale vækst, hvis detaljer hidtil har været holdt hemmelig.

Tallene viser således, at Facebook har oplevet vækst i nærheden af 100 procent på mange nøgletal i 2011 i forhold til 2010.

Disse fænomenale vækstrater underbygger selskabets vurdering af, at tiden nu er inde til at gå på børsen, da de stærkt øger muligheden for at pumpe indtjeningen ved en notering i vejret.

Enorm omsætning

Ifølge de offentliggjorte tal landede Facebook i 2011 en omsætning på 21 milliarder kroner.

Det er næsten en fordobling i forhold til 2010, hvor Facebooks omsætning blev 11,3 milliarder kroner.

Selskabet fik i 2011 en netto-indtjening på 5,6 milliarder kroner mod 3,4 milliarder kroner i 2010.

I 2009 omsatte Facebook for 4,3 milliarder kroner og havde en netto-indtjening på knap 1,3 milliarder kroner.

Ifølge tallene har Facebook i dag omkring 845 millioner tilmeldte brugere. Sitet bliver besøgt af gennemsnitligt 483 millioner unikke brugere om dagen.

Så meget tjener Zuckerberg

Også stifter Mark Zuckerbergs løn bliver afsløret i de officielle papirer.

De viser, at han i 2011 modtog 5,6 millioner kroner i løn, mens selskabets administrerende direktør, Sheryl Sandberg, havde en grundløn på 1,6 millioner kroner.

Til gengæld modtog Sheryl Sandberg en del mere i bonus og aktie-optioner. Sammenlagt blev hendes årsløn i 2011 på 174 millioner kroner.

Facebook har endnu ikke fremlagt nogen fast dato for børsnoteringen.

Du kan se Facebook officielle ansøgning om at blive børsnoteret til det amerikanske finanstilsyn her.

Læs også:

Zuckerberg udskyder børsnotering af Facebook.

Derfor er Facebook snart mere værd end Cisco og HP.

Derfor er Facebook snart mere værd end Cisco og HP.

Du kan blive medejer af Facebook fra april 2012.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere