Artikel top billede

TDC-ejer sælger aktier for milliarder

De fem kapitalfonde, der ejer telekoncernen TDC, sælger selskabets aktier for flere milliarder.

Læs også:

Analytikere: Så meget er TDC værd

De fem kapitalfonde, som hidtil har siddet på aktiemajoriteten i telekoncernen TDC, sælger 128,7 millioner aktier i TDC, svarende til cirka 15,6 procent af selskabets aktiekapital.

I kroner og ører beløber salget sig til omkring fem en halv milliard kroner.

Det oplyser banken Morgan Stanley, der ifølge en pressemeddelelse skal stå for at samle købere til aktierne og derudover er ansvarlig for salgsprocessen.

TDC vil ifølge Morgan Stanleys pressemeddelelse ikke få penge ud af salget.

"TDC har noteret sig meddelelsen fra NTC og afventer nu resultatet af aktieudbuddet, siger Lasse Bastkjær Jensen, TDC's pressechef, til Ritzau.

Fondene og milliarderne

Fondene, der går under navnet NTC, sidder på 59,1 procent af aktierne i TDC, men med salget falder ejerandelen til mindre end det halve.

Deres nuværende beholdning af aktierne svarer til en markedsværdi på 21,8 milliarder kroner ud af de knap 37 milliarder kroner, som TDC er værd i dag.

Nordic Telephone Company ApS, NTC, blev dannet i 2005 af fem kapitalfonde med det erklærede formål at købe TDC. Fondene har tidligere ejet 87,9 procent af aktierne i selskabet, skriver Ritzau.

TDC er Danmarks største teleselskab, og selvom selskabet fokuserer på det danske marked, er TDC også repræsenteret i Norge, Sverige og Finland.

Før årtusindskiftet hed TDC Tele Danmark.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere