Artikel top billede

Derfor afgør lave priser ikke det offentliges it-valg

En ny rapport afdækker, hvordan offentlige myndigheder prioriterer, når der skal investeres i it. Prisen ligger langt nede på listen.

Analysehuset IDC har gennemført en undersøgelse af den offentlige sektors it-drift i Norden minus Island.

630 chefer på forskellige niveauer heriblandt driftschefer og CIO'er, er blevet interviewet omkring it-drift, investeringsplaner og udviklingstendenser for de kommende to-tre år.

Eksempler fra rapporten er, hvilke kriterier de offentlige myndigheder stiller til deres it-leverandører.

Det vigtigste kriterium er, at den pågældende leverandør skal overstråle sine konkurrenter, når det gælder kvaliteten af den tilbudte service.

Derefter handler det om, i hvor høj grad leverandøren formår at levere fleksible løsninger, uden at arten af fleksibiliteten er defineres nærmere.

Først på en sjetteplads kommer kriteriet laveste pris ind. På sidstepladsen kommer lidt overraskende i hvor høj grad leverandøren er i stand til at dokumentere en nytteværdi af sine løsninger.

Sourcingstrategier

Otte procent af de adspurgte offentlige myndigheder foretrækker at satse hele butikken på outsourcing.

Den strategi indebærer, at man lægger så meget som overhovedet muligt af alt, hvad der har med it at gøre uden for huset.

30 procent vil outsource visse udvalgte dele af driften - såkaldt selektiv outsourcing.

13 procent fortæller, at de i dag ikke har outsourcet noget af driften overhovedet til eksterne leverandører, men har planer om at gennemføre en outsourcing.

48 procent har ingen planer om outsourcing eller vil outsource så lidt som muligt af it-driften.

Nordiske lande forskellige

Den offentlige sektor i Sverige og Finland har i store træk den samme opfattelse af de fremtidige it-investeringer.

Cirka 58 procent af de spurgte myndigheder mener, at man kommer til at øge investeringerne betydeligt eller i i høj grad. De tilsvarende tal er for Danmark 28 procent og for Norge 41 procent.

I Sverige mener myndighederne, at en "betydelig del" af de øgede investeringer lander i bare 15 procent af den offentlige sektor.

Finnerne forestiller sig derimod ikke, at en væsentlig forøgelse af investeringerne i den offentlige sektor kan komme på tale.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danske Contractbook henter 185 millioner - anden kapitalindsprøjtning på kun fire måneder
Danske Contractbook henter en investering på 185 millioner kroner. Det sker blot fire måneder efter, at selskabet modtog en investering på 58 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.