Artikel top billede

Derfor afgør lave priser ikke det offentliges it-valg

En ny rapport afdækker, hvordan offentlige myndigheder prioriterer, når der skal investeres i it. Prisen ligger langt nede på listen.

Analysehuset IDC har gennemført en undersøgelse af den offentlige sektors it-drift i Norden minus Island.

630 chefer på forskellige niveauer heriblandt driftschefer og CIO'er, er blevet interviewet omkring it-drift, investeringsplaner og udviklingstendenser for de kommende to-tre år.

Eksempler fra rapporten er, hvilke kriterier de offentlige myndigheder stiller til deres it-leverandører.

Det vigtigste kriterium er, at den pågældende leverandør skal overstråle sine konkurrenter, når det gælder kvaliteten af den tilbudte service.

Derefter handler det om, i hvor høj grad leverandøren formår at levere fleksible løsninger, uden at arten af fleksibiliteten er defineres nærmere.

Først på en sjetteplads kommer kriteriet laveste pris ind. På sidstepladsen kommer lidt overraskende i hvor høj grad leverandøren er i stand til at dokumentere en nytteværdi af sine løsninger.

Sourcingstrategier

Otte procent af de adspurgte offentlige myndigheder foretrækker at satse hele butikken på outsourcing.

Den strategi indebærer, at man lægger så meget som overhovedet muligt af alt, hvad der har med it at gøre uden for huset.

30 procent vil outsource visse udvalgte dele af driften - såkaldt selektiv outsourcing.

13 procent fortæller, at de i dag ikke har outsourcet noget af driften overhovedet til eksterne leverandører, men har planer om at gennemføre en outsourcing.

48 procent har ingen planer om outsourcing eller vil outsource så lidt som muligt af it-driften.

Nordiske lande forskellige

Den offentlige sektor i Sverige og Finland har i store træk den samme opfattelse af de fremtidige it-investeringer.

Cirka 58 procent af de spurgte myndigheder mener, at man kommer til at øge investeringerne betydeligt eller i i høj grad. De tilsvarende tal er for Danmark 28 procent og for Norge 41 procent.

I Sverige mener myndighederne, at en "betydelig del" af de øgede investeringer lander i bare 15 procent af den offentlige sektor.

Finnerne forestiller sig derimod ikke, at en væsentlig forøgelse af investeringerne i den offentlige sektor kan komme på tale.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Kan ikke skifte leverandør: Region Sjælland underskriver million-aftale med Oracle uden udbud
Region Sjælland underskriver million-aftale med Oracle, der er eneste selskab, der kan levere den software, som regionen er afhængig af. “Et skifte fra Oracle-teknologi til anden teknologi er noget nær umuligt,” konkluderer regionen.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.