Artikel top billede

Derfor afgør lave priser ikke det offentliges it-valg

En ny rapport afdækker, hvordan offentlige myndigheder prioriterer, når der skal investeres i it. Prisen ligger langt nede på listen.

Analysehuset IDC har gennemført en undersøgelse af den offentlige sektors it-drift i Norden minus Island.

630 chefer på forskellige niveauer heriblandt driftschefer og CIO'er, er blevet interviewet omkring it-drift, investeringsplaner og udviklingstendenser for de kommende to-tre år.

Eksempler fra rapporten er, hvilke kriterier de offentlige myndigheder stiller til deres it-leverandører.

Det vigtigste kriterium er, at den pågældende leverandør skal overstråle sine konkurrenter, når det gælder kvaliteten af den tilbudte service.

Derefter handler det om, i hvor høj grad leverandøren formår at levere fleksible løsninger, uden at arten af fleksibiliteten er defineres nærmere.

Først på en sjetteplads kommer kriteriet laveste pris ind. På sidstepladsen kommer lidt overraskende i hvor høj grad leverandøren er i stand til at dokumentere en nytteværdi af sine løsninger.

Sourcingstrategier

Otte procent af de adspurgte offentlige myndigheder foretrækker at satse hele butikken på outsourcing.

Den strategi indebærer, at man lægger så meget som overhovedet muligt af alt, hvad der har med it at gøre uden for huset.

30 procent vil outsource visse udvalgte dele af driften - såkaldt selektiv outsourcing.

13 procent fortæller, at de i dag ikke har outsourcet noget af driften overhovedet til eksterne leverandører, men har planer om at gennemføre en outsourcing.

48 procent har ingen planer om outsourcing eller vil outsource så lidt som muligt af it-driften.

Nordiske lande forskellige

Den offentlige sektor i Sverige og Finland har i store træk den samme opfattelse af de fremtidige it-investeringer.

Cirka 58 procent af de spurgte myndigheder mener, at man kommer til at øge investeringerne betydeligt eller i i høj grad. De tilsvarende tal er for Danmark 28 procent og for Norge 41 procent.

I Sverige mener myndighederne, at en "betydelig del" af de øgede investeringer lander i bare 15 procent af den offentlige sektor.

Finnerne forestiller sig derimod ikke, at en væsentlig forøgelse af investeringerne i den offentlige sektor kan komme på tale.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere