Artikel top billede

It-giganter forsøger at kontrollere fremtidens internet

To it-giganter har foreslået en tilføjelse til HTML5, der skal give medieselskaber fortsat ret til at kontrollere både indhold og internetbrugere. Andre ryster på hovedet.

Læs også: 

HTML5 eller apps? Sådan vælger du din mobil-løsning

Udvikler: Her skal du passe på med HTML5 og CSS3

Med udrulningen af HTML5 forsøger it-giganter som Microsoft og Google samt den noget mindre video-on-demand-spiller Netflix at lægge et lag DRM (digital rights management) ud over internettet for at kunne styre indhold og forhindre kopiering.

De tre selskabers fortæller til web-konsortiet W3C, der står for specifikationen af HTML5, at de med deres Encrypted Media Extensions v0.1 arbejder på et API til at afvikle krypterede medier i HTML5, hvilket ellers er imod ideen i internettets næste opdatering af sit opmærkningssprog, HTML.

Det skriver The Register.

Mangler robusthed

Mere konkret har Microsoft chef for Internet Explorer-udviklingen, Adrian Bateman, skrevet til webkonsortiet angående den eventuelle udvidelse i HTML5:

"Vi tror, vi kan implementere det i alle browsere og understøtte alle containere/codecs og indhold, uden at skabe kæmpe forandringer i HTML's specifikationer for medieelementer," lyder det fra Adrian Bateman.

Microsoft-manden siger, at "mange" indholds- og applikationsudviklere har indset, at de ikke kan bruge HTML5's tags, fordi "de mangler robust indholdsbeskyttelse."

Mellem linjerne står der, at selskaberne foreslår tilføjelser til medieafspilning i HTML5, så selskaber som Adobe, Apple og Microsoft fortsat kan tilbyde Flash, Quicktime og Silverlight til medieudbydere.

Det skyldes, at disse proprietære medieprogrammer alt andet lige giver medieudbyderne mulighed for fortsat at kontrollere betaling og brugernes geografiske region på eksempelvis Googles Youtube-site.

Webkonsortiet: Uetisk
Hos webkonsortiet WC3 ryster man på hovedet over Microsoft, Googles og Netflix' forslag, som bliver kaldt for "uetisk", uden det bliver yderligere forklaret, hvad man lægger i uetisk.

Derudover har Googles Ian Hickson fra W3C skrevet til Microsofts Adian Bateman og forklaret, at webkonsortiet ikke vil følge op på forslaget om at tilføje udvidelser, så tech-giganter og medieselskaber fortsat kan kontrollere internetbrugerne.

Samtidig tilføjer han, at selskabernes forslag end ikke tilbyder en mere robust indholdsbeskyttelse, selv om det ikke var et uetisk forslag i udviklingen af det leverandørneutrale HTML5.

Læs også: 

HTML5 eller apps? Sådan vælger du din mobil-løsning

Udvikler: Her skal du passe på med HTML5 og CSS3  
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere