Artikel top billede

Udrensning halverer antal af Microsoft-guldpartnere

Antallet af Microsofts guld-partnere er blevet halveret i løbet af de seneste halvandet år.

Læs også:

Microsoft vil rense ud blandt partnerne.

Lille Microsoft-partner: Udrensning er godt for business.

Skærpede krav til certificering og antallet af kunder har på halvandet år tyndet kraftigt ud i toppen af Microsofts mere end en halv million partnere.

Det fortæller Microsofts globale chef for partner-marketing, Karl Noakes, i et interview med CRN.

"Siden vi for 18 måneder siden reviderede Microsoft Partner Network er antallet af guldpartnere reduceret med 50 procent på verdensplan," siger Karl Noakes.

Han understreger, at de nye krav i vid udstrækning er indført efter ønske fra forhandlerne. Det kan du læse mere om her.

Han siger, at forhandlerne har taget godt imod ændringerne.

De har blandt andet betydet, at den eftertragtede status som guldpartner nu er kædet direkte sammen med de teknologiske og forretningsmæssige muskler, som forhandlerne ligger inde med.

Konkret er kravene til certificeringer og kundereferencer hævet, så en guldpartner i dag skal have fire ansatte med guldcertificeringer mod før kun to.

Tilsvarende er kravet til antallet af kundereferencer hævet fra to til fem.

"Partnerne havde et ønske om at skille sig ud fra mængden i markedet. Derfor fokuserer vi nu på, hvad og hvor meget partnerne kan, fremfor at se på det som et organisatorisk spørgsmål," siger Karl Noakes.

Frygt ikke skyen

Samtidig med ændringerne i partnerprogrammet satser Microsoft hårdt på sin cloud-strategi, hvilket har skabt bekymring blandt en del forhandlere, som frygter, at den abonnementsbaserede forretningsmodel i skyen vil undergrave deres forretning.

"Abonnementsmodellen i skyen er godt nyt for forhandlerne, fordi det sikrer en løbende omsætning fremfor det traditionelle projektorienterede salg med up front-betaling for enkeltopgaver. Så cloud gør dagligdagen mere forudsigelig for partnerne," mener Karl Noakes.

For at komme forhandlerne i møde gør Microsoft ifølge Karl Noakes et stort nummer ud af at forklare, hvordan forhandlerne kan fremtidssikre deres forretning.

Det sker blandt andet gennem programmet Cloud Essentials og en række workshops med titlen Business Model Transformation, som Microsoft stiller gratis til rådighed.

Alene i Danmark har 500 forhandlere ifølge Noakes tilsluttet sig Cloud Essentials-programmet.

"Vi ser, at kunderne presser på for at få adgang til cloud-ydelser, og vores budskab er, at der er noget i cloud for alle. Det er ikke så meget et spørgsmål om størrelse, og hvor sofistikeret man er som forhandler, men om en mentalitet," slutter han.

Læs også:

Microsoft vil rense ud blandt partnerne.

Lille Microsoft-partner: Udrensning er godt for business.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere