Artikel top billede

Kombit om monopol-kritik: Det er sludder og spin!

Kombit-direktør Hans Berthelsen reagerer skarpt på kritik af, at selskabet bliver en ny monopolist på det kommunale marked.

IT-Branchens administrerende direktør, Morten Bangsgaard, advarer imod, at kommunerne via deres KL-ejede selskab, Kombit, er ved at opbygge et nyt monopol.

Læs meget mere om advarslen her.

Men den udlægning afviser Kombits administrerende direktør, Hans Berthelsen, blankt.

"KMD sælger it-løsninger til kommunerne, og Kombit indkøber løsninger på vegne af kommunerne - så enkelt er det," fortæller han.

"Den her konkurrencesnak, som KMD og Morten Bangsgaard forsøger at italesætte, er juridisk spin," mener Hans Berthelsen.

Kombit skal hjælpe kommuner mod KMD

Han understreger, at Kombit gør alt for at skabe bedre konkurrence og dermed sikre, at så mange leverandører som muligt kan løse opgaverne.

"Uden Kombit ville de aldrig have en chance overfor KMD," siger Hans Berthelsen.

I øvrigt er KMD mere end velkommen til at byde på alle Kombits udbud på lige vilkår med andre leverandører.

"Derfor ved jeg ikke, hvilket ærinde Morten Bangsgaard er ude i," siger Kombit-direktøren.

Samtidig får kommunerne langt billigere priser gennem fælles udbud, påpeger han.

Konkurrent-snak er noget sludder

"Der er store beløb at spare, som kan bruges til "varme hænder" i kommunerne. At tale om, at Kombit er leverandør og konkurrent til KMD er noget sludder," mener Hans Berthelsen.
 
Morten Bangsgaard nævner Umbrella-systemet som et af flere eksempler, hvilket Hans Berthelsen også kommenterer på.
 
"Umbrella-projektet vedrører et par små selvbetjeningsløsninger, som KMD ikke ønskede at byde på."

"Vores ønske er at få etableret en fælles platform, som kan stilles til rådighed for alle leverandører, der ønsker at levere løsninger til kommuner."

Gemt væk i KMD's mave

"Sådan er situationen ikke i dag, hvor data og meget fælles infrastruktur er gemt væk i KMD's "mave". Det gør det både besværligt og dyrt for andre leverandører at etablere løsninger," siger han.

Dog bider Kombit-direktøren mærke i IT-Branchens ønske om fri og fair konkurrence.
 
"Det er dejligt at høre, at IT-branchen går ind for fri og fair konkurrence. Det er præcist det, vi i Kombit arbejder for."

"Derfor indkøber vi noget af den infrastruktur, som i dag ligger gemt i KMD og stiller den frit til rådighed for alle leverandører - og dermed ikke kun tilgængelig for KMD."

"Det er vejen til fair og fri konkurrence. Og det er langt de fleste it-leverandører heldigvis enige med os i."

Forstår ikke kobling til staten

Endelig forstår Kombit-direktøren ikke branche-direktørens kobling til staten.

"Staten har jo netop ejerskabet til deres løsninger og dermed fuld kontrol. Det har vi ikke i kommunerne."

"Er det ikke netop den situation, Morten Bangsgaard advarer mod i kommuner? Efter min opfattelse er der ikke sammenhæng i kritikken," lyder det fra Hans Berthelsen.

"Jeg kender ikke strategien for UNI-C, men skal de også være indkøbsorganisation, er det jo helt parallel med Kombit og det, vi arbejder på i kommunerne," slutter han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere