Artikel top billede

(Foto: Peter Belanger)

Derfor er den nye iPad lige i øjet som fjernskrivebord

Apples nye tablet-pc har funktioner, der gør den overordentligt velegnet til at forbinde til arbejdscomputeren via fjernadgang.

Computerworld News Service: Erhvervslivet elsker Apples iPad.

Tabletten bruges inden for luftfart til piloternes flymanualer, hospitaler bruger den til patientjournaler og den bruges endda som salgsterminal.

iPad 3'erens opdaterede specifikationer vil sandsynligvis gøre tabletten endnu bedre til noget, den i forvejen gør rigtig godt, navnlig fungere som fjernskrivebord.

Tablettens begrænsninger

Selv om tablets kan udføre mange af de opgaver, som pc'er traditionelt har været brugt til, så er det ikke alting, de små apparater er gode til.

En af de største begrænsninger er, at de ikke umiddelbart kan køre normal forretningssoftware, der er udviklet til at køre på x86/x64-maskiner.

Microsoft har offentliggjort, at det på ARM-baserede tablets med selskabets kommende Windows 8 ikke uden videre bliver muligt at bruge software, der er udviklet til tidligere versioner af Windows.

Denne type applikationer skal først omprogrammeres til brugergrænsefladen Metro.

På samme måde kan applikationer til Mac ikke umiddelbart køre på iPad, selvom iOS og OS X har en del kode tilfælles.

Fjernskrivebord

En løsning på dette problem er at bruge iPad'en som en forlængelse af sin pc.

Med software til fjernskrivebord såsom LogMeIn eller TeamViewer kan en iPad bruges til at få adgang til en pc via fjernforbindelse, præcist som om man faktisk sad ved denne pc.

Det gør det muligt for fjernmedarbejdere at udføre mange af de samme arbejdsopgaver, som de kunne udføre, hvis de var fysisk tilstede på kontoret, uden at slæbe en arbejdscomputer med sig og uden behov for flere licenser til dyrt software. 

Her er iPad 3 bedre til arbejdet

Bedre skærm

Selv om iPad 2 med en skærmopløsning på 1024 gange 768 pixel i forvejen fungerede godt som fjernskrivebord, så er iPad 3's skærmopløsning på 2.048 gange 1.536 pixel endnu bedre til formålet.

Denne skærmopløsning er faktisk højere end opløsningen på de fleste almindelige pc-skærme, hvilket gør det iPad 3 i stand til at vise en pixelnøjagtig gengivelse i fuld skærm af din arbejds-pc's skrivebordsmiljø.

Denne høje opløsning gør det muligt at gå fra en forstørret visning af et mindre område af skærmen til en klar fuldskærmsoplevelse.

Hurtigere netværksforbindelse

Skal man arbejde via fjernadgang fra en mobil enhed er det afgørende med en god trådløs forbindelse. Wi-Fi er perfekt til formålet, men Wi-Fi vil ikke altid være tilgængeligt for fjernmedarbejdere på farten.

iPad 3 tilbyder dog også 4G LTE.

Denne trådløse forbindelse giver rigelig båndbredde til streaming af fjernskrivebord, så man hvor som helst har fuld adgang til sin arbejdscomputer, så længe der er trådløs netværksdækning. 

Mere strøm

Selvom skærm og netværk er afgørende for oplevelsen i forbindelse med fjernskrivebord, så er batterilevetiden vigtig for enhver mobil enhed. 4G-forbindelse bruger mere strøm end 3G.

Den nye A5X-processor i iPad 3 har en forbedret strømstyring med det formål at kompensere for en del af det højere strømforbrug fra 4G LTE.

Apple angiver stadig en batterilevetid på 10 timer under normal brug, der dog falder en smule til ni timer ved brug af 4G LTE.

Det skulle dog stadig være rigelig til den typiske erhvervsbruger, der er ude efter et værktøj til fjernskrivebord.

Selvom de endnu ikke helt kan erstatte den almindelige arbejds-pc, så fungerer tablets som en fin forlængelse.

iPad'en er allerede den mest populære tablet til erhvervsbrug og man kan forestille sig, at den nye version vil øge dens efterspørgsel i erhvervslivet endnu mere.

Oversat af Thomas Bøndergaard

Læs også:

iPad 3: Derfor gider Apple ikke være innovativ.

Galleri: Her er den nye iPad.

Ny iPad er klar - se hvornår du kan købe den.

Den nye iPad kan ikke bruge danske 4G-net.

Gadget-eksperter helt vilde med ny iPad-skærm.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


Computerworld
Opsporet: Her bor en af verdens mest berygtede hackere og en af hovedpersonerne bag REvil med sin hustru i stor villa