Artikel top billede

Derfor er instant messaging god kommunikation

Det kan være svært at vælge, om man skal anvende e-mail, instant messaging eller SMS. Se her, hvad der taler for, at du vælger instant messaging.

Læs også:

Derfor skal du vælge email til al kommunikation.

Derfor bør du kommunikere med SMS.

Instant messaging eller IM er hurtig - deraf ordet "instant" eller på dansk "øjeblikkelig" direkte i navnet.

Metoden er særlig god til den interne kommunikation i en organisation, men er nok ikke det bedste valg til kommunikation med tredjeparter.

Fordele:
- Det er øjeblikkeligt. Hvis den person, man havde til hensigt at kommunikere med, er online, vil ens besked blive modtaget, så snart den er afsendt.

- Det er kortfattet. Instant messaging har det med at begrænse sig til en enkelt tanke eller sætning i stedet for at brede sig til et længere essay.

- Det er samtale på skrift. Instant messaging giver mulighed for umiddelbar tilbagemelding næsten som i en samtale, hvilket gør metoden oplagt til samarbejde i realtid.

Ulemper:
- Det kan være forstyrrende. Instant messages popper op på skærmen og giver måske endda sig selv til kende ved hjælp af en høj lyd, mens du måske er midt i noget andet.

Det er muligt at slå sådanne lyde fra, men så risikerer man helt at overse indkommende beskeder, hvilket modarbejder en af fordelene ved instant messaging.

- Det bruger proprietære teknologier. Kommunikation via instant messaging kræver, at begge parter har oprettet konti hos den samme instant messaging-service.

Der findes instant messaging-klienter, der understøtter flere samtidige instant messaging-services, men grundlæggende er det sådan, hvis din modtager bruger ICQ, så er du også nødt til at være logget ind på ICQ.

- Man er nødt til at logge ind. Hvis man ikke er logget ind på sin instant messaging-service, kan man ikke kommunikeres med.
- Man mister historien. Det er muligt at logge sin instant messaging-kommunikation, men hver udveksling kan være svært gennemskuelig i bakspejlet. Når man går tilbage i arkivet, er logningerne af instant messaging-udvekslinger ofte ikke meget værd.

Konklusion

Instant messaging gør det muligt for folk at kommunikere og samarbejde i realtid.

Selvom der også er problemer med phishing og malware på instant messaging, så er de ikke nær så udbredte, som det er tilfældet med e-mail.

Instant messaging er særligt velegnet til intern kommunikation i forbindelse med samarbejde i en organisation.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Derfor skal du vælge email til al kommunikation.

Derfor bør du kommunikere med SMS.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere