TastSelv-svindel: Sådan nuppede kriminelle millioner

Fusk med SKATs TastSelv-system er opklaret. Få hele fortællingen her.

Læs også:

It-kriminelle har stjålet overskudsskat fra danskerne


Det er i stor grad østeuropæiske arbejdere i Danmark, der har været indblandet i de sager, hvor Skat har udbetalt minimum en halv million kroner til de forkerte personer.

Et slag på tasken viser, at der uberettiget kan være udbetalt i alt 50 millioner kroner.

Det fortæller SKAT København.

Det er SKATs selvbetjeningssystemer, der er blevet misbrugt til at udbetale for mange penge fra statskassen til de forkerte modtagere.

Frem for decideret it-kriminalitet eller hacking er der i højere grad tale om banalt bedrageri. Sikkerhedsfirmaet CSIS gætter ellers på, at de phishingkampagner, der har floreret på det seneste med SKAT som lokkemad, har været forstadiet til bedrageriet hos SKAT.

Sådan snød de 
Men skattedirektør Lisbeth Rasmussen ved Skat i København fortæller, at der især er tale om skattemapper tilhørende udenlandske personer, som bedragerne har fået adgang til - uden at anstrænge sig.

"Et typisk forløb har været, at en polak gerne vil til Danmark. Så har en anden polak, der bor her i forvejen, formidlet kontakt og samtidigt tilbudt, at han sagtens kunne registrere personen, så han fik et CPR-nummer og skattekort," siger Lisbeth Rasmussen og understreger, at sagerne omfatter flere forskellige folkeslag. Men især fra den østlige del af Europa.

"Den samme person, der har formidlet kontakten, tilbyder så at lave alle dokumenter ordentligt, så de pågældende personer ikke efterfølgende får problemer med skattemyndighederne.

Og uanset om man er rumæner eller dansker, så vil mange sikkert tage imod sådan en udstrakt hånd, hvis man er i et land, hvor de ikke kender sproget.

Den type rådgivning kan også sagtens fungere, men det kræver, at "rådgiverne" opfører sig ordentligt," siger Lisbeth Rasmussen.

De herboende rådgivere i sagerne har ikke opført sig ordentligt.

I den første sag, som næsten er fuldstændig opklaret, omdirigerede en person en halv million kroner i tilbagebetalt skat og tilluskede høje fradrag til sin  egen konto.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Når du skal designe, udvikle og implementere dokumenter i Dynamics 365
I dette whitepaper får du et overblik over de forskellige muligheder, der findes, når du skal designe, udvikle og implementere eksterne ERP-dokumenter i Dynamics 365 for Finance and Operations. I dokumentet kan du blandt andet se en sammenligning mellem Lasernet og en række andre løsninger. Bag whitepaperet står Tabellae, der over de seneste ni år har arbejdet med mere end 500 ERP-projekter og som har stor indsigt i Lasernet Output Management-systemet fra Formpipe Software.