Artikel top billede

Topchef: Derfor trækker jeg mig fra Columbus

Efter næsten 10 år som topchef trækker Steen Hagengaard sig med omgående virkning som topchef for Columbus. Se hans forklaring her.

Læs også: Ny topchef overtager ledelsen af Columbus Danmark.

Efter næsten 20 år i danske Columbus og de seneste godt 10 år som administrerende direktør trækker Steen Hagengaard sig fra posten.

"Jeg har i en del år spekuleret på, om tiden var ved at være moden til at prøve noget andet, og nu er tiden bare kommet, at jeg skal prøve noget nyt," siger Steen Hagengaard til Computerworld.

Han fortæller, at han og Columbus-koncernens øverste ledelse i et stykke tid har drøftet, om der var muligheder internt i Columbus-koncernen, som han kunne være fristet af.

Men uden held.

"Den type job, som kunne passe til mig i koncernen, bliver jo ikke bare ledige, fordi jeg lige får lyst til at prøve noget andet, så jeg mener, at det i dag er det bedste for både mig og Columbus, at jeg nu siger farvel," siger han.

Ny direktør

Columbus har i stedet for Steen Hagengaard ansat Niels Stenfeldt, som kommer fra en stilling som administrerende direktør i Evenex. Det kan du læse mere om her.

"Columbus har jo udgjort en stor del af mit liv gennem årene, og det er en meget spændende virksomhed, som jeg håber, at jeg kan forlade uden at skabe alt for meget uro," siger Steen Hagengaard.

Da Steen Hagengaard begyndte i Columbus som konsulent for snart 20 år siden, var der kun omkring 10 ansatte i selskabet.

I dag er der omkring 250 ansatte og selskabet omsætter for omkring 300 millioner kroner om året.

Ikke nyt job på hånden

Steen Hagengaard har endnu ikke et nyt job på hånden, men vil tage fremtiden stille og roligt fra sit hjem i Silkeborg.

"Jeg er meget afklaret med, at det skulle være nu, og nu må jeg jo i gang med mit netværk og se, hvad der dukker op," siger han.

Han forestiller sig, at et fremtidigt job kan være inden for samme snit som jobbet som topchef i Columbus.

"Måske ikke i præcist samme snævre område, men jeg tænker nok noget i samme stil - altså inden for projektorienteret virksomhed, hvor jeg har noget at bidrage med. Og måske også it," siger han.

Læs også:

Ny topchef overtager ledelsen af Columbus Danmark.

Nedtur for Columbus IT - taber millioner af kroner.

Columbus fejler med plan for højere aktiekurs.

Ny koncernchef i Columbus IT: Her er min plan.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.