Artikel top billede

Topchef: Derfor trækker jeg mig fra Columbus

Efter næsten 10 år som topchef trækker Steen Hagengaard sig med omgående virkning som topchef for Columbus. Se hans forklaring her.

Læs også: Ny topchef overtager ledelsen af Columbus Danmark.

Efter næsten 20 år i danske Columbus og de seneste godt 10 år som administrerende direktør trækker Steen Hagengaard sig fra posten.

"Jeg har i en del år spekuleret på, om tiden var ved at være moden til at prøve noget andet, og nu er tiden bare kommet, at jeg skal prøve noget nyt," siger Steen Hagengaard til Computerworld.

Han fortæller, at han og Columbus-koncernens øverste ledelse i et stykke tid har drøftet, om der var muligheder internt i Columbus-koncernen, som han kunne være fristet af.

Men uden held.

"Den type job, som kunne passe til mig i koncernen, bliver jo ikke bare ledige, fordi jeg lige får lyst til at prøve noget andet, så jeg mener, at det i dag er det bedste for både mig og Columbus, at jeg nu siger farvel," siger han.

Ny direktør

Columbus har i stedet for Steen Hagengaard ansat Niels Stenfeldt, som kommer fra en stilling som administrerende direktør i Evenex. Det kan du læse mere om her.

"Columbus har jo udgjort en stor del af mit liv gennem årene, og det er en meget spændende virksomhed, som jeg håber, at jeg kan forlade uden at skabe alt for meget uro," siger Steen Hagengaard.

Da Steen Hagengaard begyndte i Columbus som konsulent for snart 20 år siden, var der kun omkring 10 ansatte i selskabet.

I dag er der omkring 250 ansatte og selskabet omsætter for omkring 300 millioner kroner om året.

Ikke nyt job på hånden

Steen Hagengaard har endnu ikke et nyt job på hånden, men vil tage fremtiden stille og roligt fra sit hjem i Silkeborg.

"Jeg er meget afklaret med, at det skulle være nu, og nu må jeg jo i gang med mit netværk og se, hvad der dukker op," siger han.

Han forestiller sig, at et fremtidigt job kan være inden for samme snit som jobbet som topchef i Columbus.

"Måske ikke i præcist samme snævre område, men jeg tænker nok noget i samme stil - altså inden for projektorienteret virksomhed, hvor jeg har noget at bidrage med. Og måske også it," siger han.

Læs også:

Ny topchef overtager ledelsen af Columbus Danmark.

Nedtur for Columbus IT - taber millioner af kroner.

Columbus fejler med plan for højere aktiekurs.

Ny koncernchef i Columbus IT: Her er min plan.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skattestyrelsen mangler it-viden og der bør spares på it-konsulenterne: Her er It-rådets syv anbefalinger til skatteministeren
Ledelsen skal styrkes, it-fagligheden skal øges, og konsulenterne skal tøjles. Det er nogle af de anbefalinger It-rådet er kommet med til Skattestyrelsen om det kommende ejendomsvurderingssystem.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.