Artikel top billede

Kilde: Euroinvestor

Columbus fejler med plan for højere aktiekurs

Den plan, som Columbus IT offentliggjorde sidste år, der skulle få aktiekursen i vejret, har kun fået kursen til at spjætte en anelse. Nye initiativer skal øge omsætning og profit i 2011.

Omsætningen for det store it-hus Columbus IT steg fra 2009 til 2010, men faldt i forhold til 2008. Samtidig har den plan for at øge aktiekursen, som firmaet lancerede sidste efterår, været stort set virkningsløs.

For fem år siden var aktiekursen tæt på 10, mens den de senere år har befundet sig under tre og kun bevæget sig marginalt omkring den position.

Samlet set betragter ledelsen 2010-resultatet som "tilfredsstillende" og fortsætter i 2011 med "eksekveringen af selskabets strategi for at øge væksten og profitabiliteten på længere sigt."

Strategien fokuserer på at levere forretningsløsninger til fødevare-, produktions- og detailbranchen.

"I 2010 var markedet stadig tilbageholdende på grund af den globale økonomiske situation, og vi har derfor haft et stramt fokus på at optimere virksomhedens drift," udtaler Claus E. Hansen, koncernchef i Columbus IT.

Columbus IT Partner har droppet den sidste del af sit oprindelige navn, så koncernen nu hedder Columbus IT.

UK og USA er det tunge skyts

Omsætningen steg i 2010 til 867 millioner kroner mod 836 millioner kroner i 2009, og driftsresultatet EBITDA - resultat af primær drift før afskrivninger og nedskrivninger - steg fra 35 til 50 millioner kroner.

Særligt på de vigtigste vækstmarkeder i Storbritannien og USA har Columbus IT skabt vækst i 2010. I Storbritannien er omsætningen steget med 42 procent, men den nordamerikanske omsætning er steget med 18 procent til 113 millioner.

"UK og USA er det tunge skyts i vores fokuserede branchestrategi, og en stor del af Columbus IT's samlede ekspertise og indsigt i de tre vertikaler stammer fra erfaring med globale projekter i disse lande," udtaler Claus E. Hansen.

På trods af store planlagte udgifter i 2011 forventer Columbus at øge EBITDA med 10 procent til omkring 55 millioner kroner, mens omsætningen forventes at lande på cirka 930 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere