Udvikling gav underskud til Blue Line

Turbo på investeringer i nye forretningsområder blev en hovedårsag til, at Århus-selskabet Blue Line kom ud med røde tal på bundlinjen i det seneste regnskabsår. Til gengæld ser selskabet sig nu godt rustet til fremtiden.

Blue Line, der oprindeligt udelukkende producerede pc'er investerede meget i at bredde forretningen ud, så selskabet kunne undgå for stor afhængighed af prisudviklingen på pc-markedet.

Det er ifølge ledelsen i Århus-selskabet hovedårsagen til, at selskabet gik fra sorte til røde tal i sit seneste regnskabsår.

Selskabet havde i 2002/2003 en omsætning på 57 millioner kroner og tabte over tre millioner kroner.

Men Blue Lines administrerende direktør og ejer, Niels Pedersen, vejrer morgenluft, fordi selskabet ifølge ham nu står stærkt rustet til fremtiden via sin udvikling i skræddersyede produkter og tilpasning til særlige behov hos kunder..

Koster på kort sigt

- Det koster selvfølgelig på kort sigt at ændre fokus. Vi har betalt både med omsætning på eksisterende områder og udgifter til investeringer for at blive dygtige nok til andre områder, siger Niels Pedersen.

- Nu begynder afkastet fra vores arbejde at komme ind, og jeg regner med, at vi ender med et resultat på et rundt nul i år, siger han.

Blue Line A/S Årsregnskab
Millioner kroner2002/20032001/2002
Omsætning56,996,3
Bruttoresultat12,719
Resultat før skat -4,61,8
Resultat-3,21,2
Egenkapital3,75,6
Antal ansatte3135
Konkret har Blue Line flyttet ressourcer fra pc-produktion blandt andet som konsekvens af konkurrencen og prisfaldet på området.

Rokaden har kostet hoveder, men til gengæld er der ansat folk til på selskabets andre områder. Dog var der netto færre mennesker i selskabet, da regnskabsåret sluttede.

Hidtil største ordre

Selskabet hyrede blandt andet folk til udvikling af pc'er til brug i busser, lastbiler, taxier og tog.

- Vi har udviklet driftsikre og robuste automotive pc'er, der kan modstå strabadserne under transport i form af blandt andet kulde, varme, chok og vibrationer, forklarer Niels Pedersen.

I det regnskabsår, der nu er i gang, har systemet Automotiv IT givet Blue Line sin hidtil største ordre i det 17 år gamle selskabs historie.

En dansk kunde har bestilt produktet til brug i busser for syv millioner kroner, og siden er endnu en udenlandsk ordre til tre millioner kroner kommet i hus.

Blue Line vurderer, at Automotiv IT har et potentiale på et trecifret millionbeløb.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere